Haberler

Bakan Bak: Seçimi Rakibinin Tabiriyle Adam Kazandı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini bu toprakların çocuğu, kimsesizlerin kimsesi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığını belirterek, "Rakibinin tabiriyle adam kazandı" dedi.

Rize Milletvekili seçilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Muhammed Avcı, Rize İl Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle milletvekili mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Özkan Tavuz'un elinden aldı.

Burada konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu seçimde milletin kazandığını belirterek Rizelilerin kendilerine verdiği desteğe teşekkür etti. Önemli bir seçimi geride bıraktıklarını ifade eden Bakan Bak, "Bu toprakların çocuğu, kimsesizlerin kimsesi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan bu seçimi kazandı. Rakibinin tabiriyle adam kazandı. Kendi tabiriyle de 'yendi de yendi, yendi de yendi, yendi de yendi'. 9 seçimdir CHP kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan 13 seçimi de kazandı. Milletin içinden gelmek, milletin taleplerini yerine getirmek, gönüllere girmek kolay bir iş geldi. Kudüs, Gazze ve mazlumlar kazandı. Yapılan tüm spekülasyonlara, oyunlara, baskılara rağmen topu geldi ama millet kazandı" dedi.

YAZICI: TÜRKİYE İLKLERİ YAŞAYACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Türkiye tarihin en önemli seçimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu seçimlerle Türkiye ilkleri yaşayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dediğimiz yeni model inşallah yürürlüğe girecek. Bundan böyle Türkiye'de yeni bir hükümet modeli millet adına görev yapacak, yetki kullanacak. Onun yansımaları önemli. Bu seçim Türk demokrasi tarihi açısından çok başarılı bir seçimdi. Katılım oranı yüksekti. Dünyada bu oranda yüksek katılımla yapılmış bir seçim yok. Bütün söylenti ve manipülasyonlara rağmen Yüksek Seçim Kurulu, İl ve İlçe Seçim Kurulları, yargının da gözetimi altında başarılı bir şekilde seçim hukuku uygulanmak suretiyle seçim gerçekleştirilmiştir. Bu bakımdan Türkiye demokrasisi kazanmıştır" dedi.

Seçim süreçlerinin derslerle dolu olduğunu kaydeden Yazıcı, şunları dedi:

"Türkiye'nin bu en önemli seçimi katılım yönüyle, tercihler yönüyle, meclisin oluşum yönüyle analiz edilecektir. En önemli hususlardan biri yeni Hükümet Sistemi dediğimiz modelin kuralları yürürlüğe girerken bu sisteme göre seçilen ilk cumhurbaşkanı da mevcut cumhurbaşkanımız Rizeli Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bütün söylentilere rağmen, Türkiye'ye dost olmayanların beklentilerine rağmen millet iradesini ortaya koymuş ve ilk turda cumhurbaşkanını seçmek suretiyle neye sahip olduğunu ve duruşunun nasıl olduğunu da net bir şekilde göstermiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Milletvekili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title