Haberler

Eyüpsultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu

Güncelleme:

Eyüpsultan Belediyesi, Çanakkale, Edirne, Bolu Göynük ve Bursa kültür gezilerine, "Eyüpsultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu" ile Konya'yı da ekledi.

Eyüpsultan Belediyesi, bu geziler sayesinde, gönüller Sultan'ı Hazreti Mevlana'ya Ebu Eyyup El Ensari'nin selamlarını iletmelerine vesile oldu.

Yüksek Hızlı Tren'le gerçekleştirilen Vuslat Yolculuğu'na 12 bin vatandaşımız iştirak etti.

Türkiye'nin ilk ve tek yüksek hızlı trenle yapılan kültür gezisi projesi olan Vuslat Yolculuğu Projesi, 9.'su düzenlenen Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri Yarışması'nda büyük ödüle layık görüldü.

"EYÜPSULTAN BELEDİYESİ'NİN KÜLTÜR TURLARI MÜKEMMEL"

Adil – Suna Özkal:

" Konya'ya altı sene önce arabamla gelmiştim ama bu gezi sayesinde ilk kez hızlı trene bindim. Ayrıca bir rehber eşliğinde Konya'yı gezmek daha faydalı oldu. Hani derler ya 'gez dünyayı gör Konya'yı' Konya gerçekten görülesi bir yer. Bu kültür gezilerini herkese tavsiye ediyorum. Eyüpsultan'da birçok kişi bu gezileri dört gözle bekliyor. Başkanımız Remzi Aydın'a ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum."

Harun – Burcu Erdoğan:

"Bu kültür gezileriyle daha da bilinçleniyoruz. Herkes kendi imkanlarıyla buralara gelmeye kalksa çok maliyetli olur. Bu şekilde hiçbir maliyet olmadan bizleri buralara kadar getiren, gezdiren Remzi Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz."

Metin – Begüm Biçer:

"Aslında yaşımız kaç olursa olsun hepimizin böyle gezilere ihtiyacı var. Bu vesileyle Yüksek Hızlı Tren'e ilk kez bindim. Belediyenin düzenlediği bu gezileri çok doğru buluyorum, çok da hoşuma gitti. Özellikle bir rehber eşliğinde gezmek çok daha faydalı oldu. Ben bu gezilerde emeği geçen herkese sizlerin vasıtasıyla teşekkür etmek istiyorum."

Kübra - Emel Kandas:

"Bolu - Göynük, benim ve annemin katıldığı ilk gezi. Açıkçası böyle bir yer beklemiyordum, Göynük umduğumdan bile daha güzel bir yermiş. Bundan sonraki gezilere de kesinlikle katılmayı düşünüyorum. Bir Eyüpsultanlı olarak belediyemizin çalışmalarından zaten memnunuz ama bu kültür turları için Remzi Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek isterim."

Musa – Mukaddes Turhan:

"Daha önce Edirne, Konya ve Çanakkale gezilerine katıldık. İleride umarım bu kültür gezilerine yeni şehirler de eklenir. Belediyemize, bu gezide emeği geçenlere ve biz Eyüpsultanlılara böyle güzel bir imkan sunduğu için Remzi Aydın Başkana tüm kalbimle teşekkür ediyorum."

Yavuz – Sare Kayaoğlu:

"İlk defa bir kültür turuna katılıyorum. Maneviyatla dolu bir gezi oldu benim için. Geldiğimden beri gözümün yaşı durmadı. Çanakkale'ye gelmeden, gezip görmeden burda yaşanılanları anlayamazsınız. İnşallah bundan sonraki kültür turlarına da katılmayı çok istiyorum. Bize bu imkanı sunan başkanımız ve belediyemizden Allah razı olsun."

"Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil" temalı Resim Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen bir törenle verildi.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nın (TREDAŞ), çocuklara küçük yaştan itibaren enerji tasarrufu bilinci kazandırmak amacıyla düzenlediği "Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil" temalı Resim Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törene, TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, yarışmacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, törende yaptığı konuşmada, enerjinin, sanayide, ulaşımda, ısıtmada kısacası toplumsal yaşamın başlangıcından itibaren insan yaşamı için gerekli olan önemli bir vazgeçilmez olduğunu söyledi. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılması için tasarrufun şart olduğunu vurgulayan Bilgili, "Enerjide tasarruf, aynı işi daha az enerji ile yapmaktır, verimli biçimde kullanmaktır. Boşa yanan lambalar, bozuk musluklardan suyun boşa akması, televizyon, radyo, bilgisayar vb. araçları açık bırakmak, günlük hayatta en çok yaptığımız enerji israfıdır" dedi.

Müşterilerimize enerji verimliliğini aşılamayı amaçlıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın da teşvikleriyle son yıllarda Türkiye'de enerji verimliliğine yönelik farkındalık çalışmalarının arttığını hatırlatan Bilgili, "Bizler de bir enerji şirketi olarak üstümüze düşen en önemli görev olan; enerjiyi yeterli, kaliteli ve kesintisiz vermenin yanına bir de enerji verimliliğini ekleyerek tüm müşterilerimize enerji verimliliğini aşılamayı amaç edindik" diye konuştu.

Bilgili, "Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil" resim yarışmasında, ilkokul öğrencilerinin ortaya çıkardıkları eserlerin kendileri için gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yarışma kriterlerine göre değerlendirilen resimlerden 5'i ödüle layık görüldü. Yarışmanın birinciliğini Edirne Abalar İlkokulu'ndan Hamit Öztürk Kazandı. Özel Tekirdağ Mektebim İlkokulu'ndan Melek İnci İpek ikinci, Tekirdağ Cafer Tayyar İlkokulu'ndan Balım Kıyar üçüncü, Kırklareli Kocasinan İlkokulu'ndan Hasan Aydıncı dördüncü ve Edirne Abalar İlkokulu'ndan Beliz Kapancı beşinci oldu. Dereceye giren çocuklara bisiklet ve scooter hediye edildi. Ödül töreninin ardından yarışmacıların eserlerinden oluşan sergi de ziyarete açıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eyüpsultan Belediyesi Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title