Haberler

Ek Bilgilerle ) TBMM Başkanı Kahraman: (Erken Yerel Seçim) Anayasaya Göre de Uygun Değil

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, veda turları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ı Saraçhane'deki başkanlık binasında ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, veda turları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ı Saraçhane'deki başkanlık binasında ziyaret etti.

Bir gazetecinin yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağına dair bir sorusu üzerine TBMM Başkanı Kahraman, "Alınmaz. Çünkü Anayasa'ya göre de uygun değil. Seçimler hakkında Anayasa'da daha önceden hüküm var, yapılacak tarih hakkında. Genel seçimlerde yoktu; ama mahalli seçimde var. Zaten geldi. Mart'a ne kaldı? O, 3 ayı aday olarak düşünün. 6 aylık bir zaman kaldı. Ama onun ayrı bir formülünü ararlar mı bilmiyorum. Fakat zorlamanın gereği yok" dedi.

"HER SEÇİMİN ZAMANINDA OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Ben her seçimin zamanında olması gerektiğine inanıyorum. Ama bu erken seçimin de doğru yapılan bir hareket olduğuna inanıyorum. Sonucu da fevkalade oldu. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İstikrarlı bir Türkiye... Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz inşallah" diye konuştu.

ŞEREF DEFTERİNE YAZDIKLARINI OKUDU

Veda turları kapsamında İBB'den önce İstanbul Valiliği'ni de ziyaret ettiğini söyleyen TBMM Başkanı Kahraman, şeref defterine  "İstanbul'umuzun değerli büyükşehir belediye başkanı Sayın Mevlüt Uysal beyefendiyi ziyarete geldim. Daha önceki tecrübeleri ve şahsiyetli yapısıyla bir dünya incisi olan İstanbul'umuza büyük katkıları olacağına inanıyorum. Kendisini, şahsında mesai arkadaşlarını tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" ifadelerini yazdı ve bir kez de yüksek sesle okudu.

"HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR"

Kahraman, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gazetelere verdiği ilan hakkında bir soru üzerine, "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bahçeli Bey de böyle diyor. Benim beyanım değil ki, kendisinin beyanı. Ben dediklerimden mesulüm. Bu sualin muhatabı Sayın Bahçeli'nin kendisi. Milli bir öfkesi var, düşüncesi var. Kendisini böyle izah ediyor. Bırakalım da herkes kendini nasıl izah ederse etsin. Ambargo yok. Fikirlere ve kanaatlere ambargo yok. Şahıslara göre değerlendirmeyin, hiç eşelemeyin" dedi.

"TELAŞ DA YOK, TALAŞ DA YOK"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve yeniden Kayseri milletvekili seçilen Mustafa Elitaş'ın "Üç siyasi parti anlaşırsa erken yerel seçim olur" açıklamasına dair konuşan TBMM Başkanı Kahraman, "Duymadım ama zannediyorum hukuki mani var. Anayasa Mahkemesi var. Partilerin anlaşması... O anlaşmaya göre yeniden bir kanun maddesi olarak Anayasaya girmesi uzun hadisedir. Ne lüzum var? Belli bir zaman zaten yaklaştı. İlk aday tespiti başlangıçlardan itibaren 3 ay ayırsak 6 aylık zaman kaldı, ne var? Telaş da yok talaş da yok" diye konuştu.

UYSAL'DAN "ADAY OLACAK MISINIZ" SORUSUNA YANIT

Bir gazetecinin "Aday olacak mısınız, erken seçime hazır mısınız" şeklindeki sorusunu yanıtlayan İBB Başkanı Uysal ise "Ben şu an görev yapıyorum.  Seçime her zaman hazırız. Başkanımızın bahsettiği gibi bir Anayasa değişikliği zorunluluğu var. Partiler oturup Anayasa değişikliği yapar mı? Ben de o konuda zor bir ihtimal gibi görüyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Kahraman'ın açıklamaları

-Mevlüt Uysal'ın soruları yanıtlaması - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title