Haberler

Dha Yurt Bülteni 9

1)MENBİÇ-EL BAB SINIRINDA, ABD VE FRANSIZ ASKERLERİNİN LARI PAYLAŞILDI TÜRKİYE ile ABD'nin üzerinde anlaştığı yol haritasına göre;

1)MENBİÇ-EL BAB SINIRINDA, ABD VE FRANSIZ ASKERLERİNİN LARI PAYLAŞILDI

TÜRKİYE ile ABD'nin üzerinde anlaştığı yol haritasına göre; Suriye'nin Menbiç kentinde bulunan terör örgütü PKK/YPG'lilerin bugün silahlarını teslim ederek çekilmesi gerekirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki El Bab ile Menbiç sınırında bulunan ABD ve Fransız askerlerinin fotoğrafları paylaşıldı.Terör örgütü PKK/YPG'lilerin silahlarını teslim ederek Menbiç'ten çekilmeleri için kritik süreç bugün başladı. TSK'nin son olarak 8'inci devriyesini gerçekleştirdiği Münbiç ile El Bab sınırı arasındaki mevzilerde ABD ve Fransız askerlerini taşıyan zırhlı araçların fotoğrafları paylaşıldı. Menbiç Askeri Meclisi Sorumlusu Şervan Derviş dün akşam fotoğrafları, "Menbiç'te ön cephede uluslararası koalisyondaki Fransız ve ABD askerlerinin devriye fotoğrafları" mesajı ile paylaştı. Fotoğraflarda iki ülke bayraklarını taşıyan zırhlı araçların Menbiç ile El Bab arasındaki sınır bölgesinde konuşlandıkları görüldü.

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakata göre; Menbiç'teki PKK-YPG terör örgütü mensuplarının bugün silahlarını Amerikalılara teslim ederek kentten çekilmesinin beklendiği belirtildi.

DİYARBAKIR, -

=========================================================

2)ÖĞRETİM GÖREVLİSİNDEN LEYLA VE EYLÜL İÇİN ŞİİR

TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Muhammed Avşar, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan Leyla Aydemir (4) ile Eylül Yağlıkara (8) için şiir yazdı.Ankara'da kaybolduktan bir hafta cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Eylül Yağlıkara ile Ağrı'da 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir haberlerinden etkilenen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Muhammed Avşar (36), 'Leyla ile Eylül'ün Şiiri' adını verdiği şiiri kaleme aldı  Yaşanan olaylardan etkilediğini ve kendisini Leyla ve Eylül'ün ailesinin yerine koyduğunu söyleyen Avşar, "2 çocuk babası olarak bundan çok etkilendim. Öncelikle ölen yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Şair öncelikle şiiriyle harekete geçen kişidir. Daha sonra da toplumu harekete geçiren kişidir. Bu noktada kendi duygularımı, açıkçası o insanların yerine koyarak bu şiire başladım. Şiir bittiği zaman da içimdeki o ortak tepkiyi, ortak öfkeyi dile getirmeye çalıştım"  dedi.

İŞTE O ŞİİR

7 kıtadan oluşan şiir şöyle: "Minik bedenlere kasteden ruhu/ Teker teker bulup, yıkmak farz oldu./ Haysiyet celladı namert güruhu/ Boynundan ilmeğe, takmak farz oldu.

H'si olmaz namussuzda hayanın/ Eseridir çiğ süt, bozuk mayanın/ Alçak katilleri, kahpe dünyanın/ Kopan çivisiyle, çakmak farz oldu

Bu işin kalmadı bugün yarını/ Söndürün milletin yanan bağrını/ Açın cehennemin kapılarını/

Bu zulmü kökünden yakmak farz oldu

Göğe çıksın feryat, insin elemler/ Sussun dünya, kan ağlasın alemler/ Kağıt yansın, kırılsın tüm kalemler/ Soysuzları, dara çekmek farz oldu

Bu canilik artık cana tak etti/ Saymadım kaç yavru, kaç kurban gitti/ Sabır çeke çeke, sabrımız bitti/ Arsızı mezara, sokmak farz oldu.

Bu ayıp sürdükçe insanlık olmaz/ Ne yapsak Eylül'ler Leyla'lar gelmez/ Çocuğa el süren cezasız kalmaz/ Sürenin kalbini, sökmek farz oldu.

Avşar acı büyük, yaramız derin/ Utançtan çiçeği, açmıyor yerin/ ya asın bunları ya bize verin/

Kansızın kanını, dökmek farz oldu."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Öğretmin görevlisnin görüntüleri

-Şiiri okuması

-Konuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(204 mb)

=========================================================

3)KAZA GÖRÜNTÜLERİNİ VERDİ SERBEST KALDI

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde Dursun Ali Sesli'nin(86) halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamera görüntülerini emniyete veren şoför Ercan T. serbest bırakıldı.Kaza, geçen pazar Ereğli-Devrek Karayolu'nda meydana geldi. Ercan T. (30) yönetimindeki 67 M 8056 plakalı özel halk otobüsü, yolun karşısına geçmek isteyen Dursun Ali Sesli'ye çarptı. Ağır yaralanan Sesli, Ereğli Devlet Hastanesi'nde 1 gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ercan T., emniyete kaza anına ilişkin otobüsün güvenlik kamera görüntülerini sundu. Ercan T., ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Otobüsün kameralarına yansıyan görüntülerde Sesli'nin yolun karşısına geçmek için bir anda yola atladığı, otobüsün manevra yapmaya çalışmasına rağmen yaşlı adama çarptığı görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

Süre: (1.20) Boyut: (245 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================================

4)ANTALYA'DA SAHTE PARA OPERASYONU

ANTALYA'da, piyasaya sahte para sürmeye çalışan Suriyeli 4 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Suriyeli 4 kişinin piyasaya sahte ABD Doları ve Türk Lirası sürmeye çalıştığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Şüphelileri takibe alan polis, 5 gün süren teknik ve fiziki takibin ardından yeterince delil topladıktan sonra operasyon yaptı. Baskında, 4 şüpheli gözaltına alınırken, 100'lük banknotlar halinde toplam 220 adet ABD Doları ve Türk Lirası ile bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonda şüphelilerin piyasaya sürdüğü 5 adet 100'lük ABD Doları'na da el konuldu. Şüpheliler işlemleri için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------

Asayiş dış plan

Evde yapılan arama

Ele geçirilen para ve uyuşturucu

Şüphelilerden görüntü

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: ANTALYA,

=====================================================

5)BİRECİK'TE POLİS MERKEZİNDE İNTİHAR İDDİASI

ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesinde eşi Gülşen A.'yı dövüp bacağını kırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Abdulkadir A. (44), polis merkezindeki nezarethanede asılı bulundu. Battaniye kenarlarını sökerek yapığı iple intihara kalkıştığı öne sürülen Abdulkadir A., son anda fark edilip hastaneye kaldırıldı, ancak 3 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay, pazar gecesi Birecik'teki Fırat Polis Merkezi'nde meydana geldi. Eşi Gülşen A.'nın dövüp bacağını kırdığı gerekçesiyle yakalanıp, gözaltına alınan Abdulkadir A., polis merkezindeki nezarethanede demir parmaklıklara asılı bulundu. Polislerin son anda fark ettiği Abdulkadir A., boynundaki ip çıkarılarak ambulansla Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Battaniye kenarlarını sökerek yaptığı ipi boynunu geçirip intihara kalkıştığı öne sürülen Abdulkadir A., sevk edildiği Şanlıurfa'da, hastanede 3 gün sonra yaşamını yitirdi. Otopsisinin ardından yakınları tarafından morgdan alınan Abdulkadir A.'nın cenazesi Birecik'e götürülerek defnedildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İntihar olayının yaşandığı polis merkezi

İntihar eden Abdulkadir Adalmış'ın cenaze namazı kılınması

Ölen Adalmış'ın kardeşi Erdoğan Adalmış açıklamada bulunması

Ölen Abdulkadir Adalmış'ın fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 283MB

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye El Bab Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title