Haberler

Kurtulmuş, Medeniyet Üniversitesi Mezuniyet Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Adı medeniyet olan bir üniversitenin mezunları medeni olmak, yani hayallerini çok sağlam kurmak, muhayyilelerini kendi medeniyetimizin ilim, irfan ve hikmet pınarından beslenerek, yeniden oluşturmak, onun sonucu olarak ortaya koyduğu eserlerini de mükemmel bir şekilde ortaya koymak durumundadır."dedi.

Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesinin mezuniyet töreninde, İstanbul'da yaşamanın başlı başına bir diploma sahibi olmak anlamına geldiğini vurgulayarak, bu nedenle İstanbul'da bulunan Medeniyet Üniversitesinden mezun öğrencilere aslında iki diploma verildiğini söyledi.

Tahayyül dünyası kuvvetli olmayanın tasavvur dünyasının da kuvvetli olmayacağını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"İşte üniversite eğitimi boyunca, bir taraftan kendi mesleklerimizle ilgili bilgileri alırken, aynı zamanda büyük bir tahayyül dünyası oluşturmak ve bunu tasavvura dönüştürmek gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu da ifade etmek isterim. Yoksa aldığımız diplomalar, kuru kuruya aldığımız herhangi bir kitaptan elde edeceğimiz bilgileri, sınavlar sonucu aldığımız notlarla geçmiş olmaktan ibaret bir başarıyı yansıtmıyor. Aynı zamanda diplomalar büyük bir hayal dünyasına zengin bir muhayyileye ve o muhayyileden kaynaklanan büyük bir tasavvur dünyasına yani hayallerini surete dönüştürme becerisini ortaya koymanızı ifade ediyor. Bizatihi İstanbul bunun örneği olan bir şehirdir."

Kurtulmuş, artık çok iyi derece okullar ve üniversiteler olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinde bilgiye çok daha kolay ulaşılacak çağdayız. Ama ne oluyor da bilgiye bu kadar çabuk ulaşılan bir dünyada insanoğlu mutlu değil, dünyada bir sistem ve huzur yok? Bu sorunun cevabı insanlık aleminin medeniyeti bir şekilde kaybetmiş, tahayyül dünyasını düzgün bir şekilde oluşturamamasıdır. Öncelikli olarak bu diplomalarla üzerimize düşen sorumluluk, hayal dünyamızı yeniden ilimle, irfanla hikmetle donatmaktır. İlimle irfanla ve hikmetle donatılmış bir hayal ortaya tarihi yarımada gibi bir tarihi şaheserini çıkartır. Eğer tahayyulenizde bunlar yoksa ilim irfan ve hikmet yoksa o zaman ortaya çıkan sorunlarla dolu bir takım metropoller ve o metropollerin içindeki uyumsuzluklardır. Adı medeniyet olan bir üniversitenin mezunları medeni olmak, yani hayallerini çok sağlam kurmak, muhayyilelerini kendi medeniyetimizin ilim, irfan ve hikmet pınarından beslenerek, yeniden oluşturmak, onun sonucu olarak ortaya koyduğu eserlerini de mükemmel bir şekilde ortaya koymak durumundadır. Bugün bir diplomayı aldınız ama aslında yeni bir mektebe de başladınız. O mektep hayat mektebidir. Hayat mektebinin diploması son ana kadar devam edecek. Belki de diploması bu tarafta değil öte tarafta alınacak bir diplomadır. Allah bu diplomayı almada sizi başarılı kıldığı gibi öte tarafta alacağımız hayat mektebinin diplomasında sizleri, bizleri, hepimizi başarılı kılsın. Sevgili kardeşlerim hepinizi tebrik ediyorum. sizlere büyük emek harcayan hocalarınıza da teşekkür ediyorum. Göz aydınlığı olduğunuz anne ve babalarınızın bugün yüzlerini güldürdünüz. Allah da sizin yüzünü hayatınızın boyunca güldürsün, bütün güzellikler sizinle beraber olsun. Olduğunuz bütün güzelliklere nail olun. Tuttuğunuz her şey altın olsun, en yakınınızdaki dostlarınız sadık olsun, yolunuz açık, ufkunuz aydınlık olsun. "

İstanbul Valisi Vasip Şahin de mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, "Bundan sonra verme sırası sizde. Şu ana kadar aileleriniz başta olmak üzere ülke olarak millet olarak her türlü fedakarlıklar yapıldı. Bundan sonra bu fedakarlıklar karşısında sizin o manevi borcunuzu ödeme döneme geldi. Bunun için buradan aldığınız eğitimle, bu millete hizmet edeceksiniz. Biz sizlerden umutluyuz. Biliyoruz ki yarınımız daha iyi olacak. Size hayat boyu millet, memleket hizmetinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman ise sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirterek, "2010 senesinde açılan genç üniversitemizde, iftiharla, ikinci mezuniyet törenimizi gerçekleştiriyoruz. Şu an karşımda oturan ve kendilerini 'Medeniyetliler' olarak hayata uğurlayacağımız mezunlarımız, Siyasal Bilgiler Fakültemizin İktisat ve Uluslararası İlişkiler, Edebiyat Fakültemizin Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Felsefe bölümlerini bitiren 156 mezunumuzdan oluşuyor. Bugün onlar için olduğu kadar, bizim için de çok önemli bir gün." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Numan Kurtulmuş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title