Haberler

Yeniden)"Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün İstihdam Olanakları Çok Fazla"

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı (YKS) stresini üzerinden atan aday öğrenciler, tercihleri konusunda çalışmalara başladı.

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı (YKS) stresini üzerinden atan aday öğrenciler, tercihleri konusunda çalışmalara başladı. siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü hakkında aday öğrencileri bilgilendiren Dr. Öğr. Üyesi İdris Güzel, "Bu bölümlerden mezun olanlar kamu kurum ve kuruluşlarında, özellikle bürokrasinin her kademesinde istihdam edilebilirler" dedi.

Polis teşkilatında birinci sınıf emniyet müdürü olarak yıllarca görev yaptıktan sonra akademisyenliğe adım attığını söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İdris Güzel, "Kaymakam, idari hakim, müfettişlik gibi üst düzey görevlere gelebilirler. İçişleri Bakanlığı'nın uzman kadrolarında, diğer bakanlıkların uzman kadrolarında, göç idaresinde, idari işlerde, üniversitelerin idari yapılarında veya eğitim kademelerinde kendilerine rahatlıkla yer bulabilir. Ayrıca çeşitli kurslar alarak kolluk birimlerinde görev alabilirler. Kamu veya özel bankalarda müfettişlik, uzmanlık gibi kademelerde çalışarak, üst düzey yöneticiliğe yükselebilirler. Özel sektörde de istihdam olanakları çok fazla. Bölüm mezunları buralarda da rahatlıkla görev alabilirler. Belediyeler veya daha geniş söylersek, mahalli idarelerde de çeşitli pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü bu anlamda önü en açık bölümlerden biri" diye konuştu.

"SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL, DÜNYADA DA TANINIR HALE GELİYORUZ"

Güzel, "Üniversitemiz çok daha iyi yerlere gelecek, bunun için bizler de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Çok önemli ve geniş katılımlı uluslararası seminerler düzenliyoruz. Okulumuz sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanınır hale geliyor. Büyüme devam edecek ve daha da güzel yerlere gelecek" dedi.

"DÖNEMSEL SINAVLAR TAKİP EDİLMELİ"

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü öğrencileri için yabancı dil bilmenin önemine değinen Güzel, "Bugün artık yabancı dil olmazsa olmaz. Yabancı dillerinin akıcı hale gelmesi gerek. Ayrıca devlet kademelerinde görev almak istiyorlarsa KPSS'ye girmeleri gerek. Sınavda iyi puan almaları için, daha okurken derslerine özen göstermeleri gerekiyor. Zaten KPSS'de karşılarına gelecek olan sorular bölümde öğretiliyor. Bu anlamda bölümde okuyanların, derslere özen göstermesi gerek. Tabi bir diğer husus iş ve alım ilanlarını takip etmeleri, gözden kaçırmamaları gerek. Bu sınavlar dönemsel olduğundan başvuruları takip etmeliler. Son olarak da artık yüksek lisans da olmazsa olmazlar arasına girdi. Kişinin kendi alanında bir nebze daha uzmanlaşmasına ihtiyaç duyuluyor. Biz de İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak öğrencilerimize yüksek lisans konusunda elimizden gelen yardımı sağlamaya çalışıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Siyaset Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title