Haberler

    Geçmişten Gelen Güç

    2018 Dünya Kupası’nda yarı finale kalarak 1986’dan bu yana en iyi turnuvasını oynayan Belçika’nın altın jenerasyonunun 2002’den beri gösterdiği gelişim dikkat çekti, tam 16 yıllık bir projeyle zafere gidildi.

    Rusya'daki Dünya Kupası'nda Belçika fırtınası esiyor. 2018 Dünya Kupası'nda tarihi bir dönem geçiren Kırmızı Şeytanlar, yarı finale kaldı.
    Son olarak 1986 Dünya Kupası'nda yarı finale kalıp, 4. olan Belçika'da 32 yıl sonra büyük bir başarı geldi. Şu anda finali hedefleyen ve Fransa ile eşleşen Belçika'da altın jenerasyonun bu başarısının altındaki proje dikkat çekti.
    Tam 2002 yılından bu yana hazırlanan kadro, 2018 yılında farkını ortaya koydu. Belçika gazetelerinin 2002'de 'Geleceğin milli takımı' başlığıyla tanıttığı 1988, 1989, 1990 ve 1991 doğumlu jenerasyonun bugünkü isimlerden oluşması göze çarptı.
    Brezilya'yı 2-1 yenerek yarı finale kalan ilk 11'in iskeleti, 2002'de tanıtılan genç yıldızlar arasından çıktı. Dönemin gazete küpüründe yer alan gençler arasında şu isimler bulunuyor:
    Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Vincent Kompany, Jan Verthongen, Moussa Dembele, Dries Mertens, Axel Witsel, Christian Benteke, Kevin Mirallas, Nicolas Lombaerts, Simon Mignolet..
    Belçika'nın kemik kadrosunda ise Hazard, Lukaku, de Bruyne, Kompany, Witsel ve Mertens'in bulunması öne çıkıyor. Özellikle 2002 tarihli gazetede, Eden Hazard ve de Bruyne'ün büyütülerek verilmesi dikkat çekiyor. 2002 yılında 13 ile 15 yaşları arasında olan futbolcuların getirdiği yenilik öne çıktı. Bu jenerasyon, 2014 Dünya Kupası ve EURO 2016'da çeyrek final ve 2018 Dünya Kupası'nda yarı finale kadar kaldı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Rusya Federasyonu 2018 Dünya Kupası Belçika Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title