Haberler

Soma Maden Faciası Davasında Karar Duruşması Çarşamba Gününe Ertelendi

Güncelleme:

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu 51 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı, üye hakimlerden birinin ani gelişen rahatsızlığı nedeniyle kararı erteledi. Kararın 11 Temmuz Çarşamba günü açıklanacağı belirtildi. Salonda bulunan ailelerden tepki geldi.

DAVA 3 YILDIR DEVAM EDİYOR

Manisa'nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömür İşletmeleri AŞ tarafından işletilen ocakta 13 Mayıs 2014'te çıkan yangında, galerilerin dumanla dolması sonucu 301 madenci yaşamını yitirmiş, 162 işçi kurtarılmıştı.

3 yıldır devam eden davada savcı son mütaalasında tutuklu 5 sanık için "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istedi. 6 sanık için ise taksirle ölüme sebebiyet vermekten cezalandırılmalarını; diğer 40 sanık için ise beraat istedi.

TUTUKLU 8 KİŞİDEN 3'Ü TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının şirketlerin sahibi Alp Gürkan ile yöneticileri hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından açtığı dava da ocak ayında ana davayla birleştirilmişti.

Davanın 19. duruşmasında tutuklu bulunan 8 kişiden 3'ünün önceki duruşmalarda tahliyesine karar verilmişti.

TUTUKLU SANIKLAR

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisi Ertan Ersoy. Davanın tutuksuz yargılanan 46 sanığı bulunuyor.

KARAR DURUŞMASI AKHİSAR AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLECEKTİ

13 Mayıs 2014'teki faciaya ilişkin davanın karar duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecekti.

"UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ" PANKARTI AÇILDI

Duruşma öncesi madenci aileleri, siyasi parti ve kitle örgütleri üyeleri Akhisar Garı önünde toplandı ve "Unutmadık, unutturmayacağız" pankartı açtı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title