Haberler

Soma Davasında Karar Günü

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Eynez maden kazasının yaklaşık 3 buçuk yıldır süren ceza davasında mahkeme heyeti bugün kararını açıklayacak. Karar davası öncesinde Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken maden şehidi aileleri ve STK'lar karar duruşması öncesi mahkeme salonuna yürüyüş yaparak geldi.

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesi Eynez Maden Ocağı'nda 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının 13 Nisan 2015'te Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan çoğu 2 haftalık blok oturumlar halinde olmak üzere 22 duruşmayı geride bırakan Soma maden kazası ceza davasında mahkeme heyeti bugün kararını açıklayacak.

Aileler ve STK'lar salona yürüyüş yaparak geldi

Karar duruşması öncesinde mahkeme salonu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken duruşma öncesi aileler ve STK'lar salona yürüyüş yaparak geldi. Güvenlik noktalarından tek tek aranarak içeri giren ailelerin karar duruşmasına ilgisi oldukça yoğun oldu. Davayı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, HDP İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık, Oya Ersoy, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da takip ediyor.

İstenen cezalar

Davada aralarında Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden Mühendisi Ertan Ersoy'un olduğu 5'i tutuklu 46'sı tutuksuz toplam 51 sanık yargılanıyor. Savcı son mütalaasında 5'i tutuklu sanık için 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla 301 kez 20-25 yıl ve 162 kez de 2 ile 6 yıl arası hapis cezası, 6 sanık için 'taksirle ölüme sebep vermek' suçlamasıyla olmak üzere toplam 11 sanığın cezalandırılmasını diğer 40 sanığın ise beraat etmesini talep etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Maden Soma 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title