Haberler

Soma Davasında Aileler Nöbete Başladı

- Soma davasında aileler nöbete başladı Soma davasının ertelenmesine avukatlardan ve ailelerden sert tepki Kararın ertelenmesi bazı ailelerin sinir krizi geçirmesine neden oldu Bugün kararın açıklanacağı Soma maden kazası ceza davasının üye hakimlerinden birinin rahatsızlığı nedeniyle...

- Soma davasında aileler nöbete başladı

Soma davasının ertelenmesine avukatlardan ve ailelerden sert tepki

Kararın ertelenmesi bazı ailelerin sinir krizi geçirmesine neden oldu

Bugün kararın açıklanacağı Soma maden kazası ceza davasının üye hakimlerinden birinin rahatsızlığı nedeniyle ertelenmesi katılan avukatlarının ve ailelerin sert tepkisine neden oldu

Katılan avukatlarından Can Atalay erteleme kararını, mahkeme salonunun önüne yerleştirilen parmaklıklara vurarak gösterdi:

"Yürekleri yetiyorsa kararı yüzümüze okusunlar. Çarşamba sabahına kadar avukatlar ve aileler olarak nöbete başlıyoruz. Buradayız, adalet istiyoruz"

MANİSA - Bugün kararın açıklanacağı Soma maden kazası ceza davasının üye hakimlerinden Tuğşad Buğra Kıyak'ın rahatsızlığı nedeniyle ertelenmesi katılan avukatlarının ve ailelerin sert tepkisine neden oldu. Aileler sinir krizi geçirirken katılan avukatlarından Can Atalay erteleme kararını, mahkeme salonunun önüne yerleştirilen parmaklıklara vurarak gösterdi. Aileler ve avukatlar karar açıklanana kadar mahkeme salonu önünde nöbet tutacaklarını açıkladı.

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesi Eynez Maden Ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının 13 Nisan 2015'te Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan çoğu 2 haftalık blok oturumlar halinde olmak üzere 22 duruşmayı geride bırakan Soma maden kazası ceza davasında bugün mahkeme heyetinin kararı açıklaması beklenirken mahkeme heyeti hakimlerinden Tuğşad Buğra Kıyak'ın rahatsızlığı nedeniyle duruşmayı 11 Temmuz Çarşamba Gününe ertelemesi hem ailelerin hem de katılan avukatların sert tepkisine neden oldu. Mahkeme başkanı Salih Pehlivanoğlu'nun erteleme kararı üzerine duruşma salonunda yükselen tepki sesleri mahkeme salonunun dışında da devam etti. Mahkeme salonu önünde aileler sinir krizi geçirirken katılan avukatlarından Can Atalay erteleme kararını, mahkeme salonunun önüne yerleştirilen parmaklıklara vurarak gösterdi. Atalay parmaklıkların bugüne kadar hiç bu kadar yüksek yapılmadığına dikkat çekerek, karar açıklanana kadar mahkeme salonu önünde nöbet tutacaklarını ve tüm Türkiye'yi kendilerine destek olmaya davet etti. Atalay, "Bu parmaklıklar yoktu bugün geldi, bizi bu parmaklıkların arkasından çekin. Biz bu davayı bizden kaçıranlara direndik. Bu çocukları Fetullah'ın cinleri yaktı demeye kadar işi vardırdılar. O lafı ağızlarına geri tıktık. Dava karar aşamasındayken hakimleri aldılar, tüm Türkiye'ye seslendik; sesimizi duyun, elimizi tutun beraber yol yürüyelim. Biz bu davayı bu aileler, bir avuç insan buraya kadar tuttu ve getirdi. Türkiye'nin kurtuluşunun ancak emeğiyle geçinen yurttaşlarca olacağının somut kanıtıdır bu insanlar. Bugün güya hakimlerden birisinin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek duruşma yine ertelenmeye çalışılıyor. İçeride hep beraber karar verdik biz buradayız arkadaşlar. Biz buradayız, adalet yerini buluncaya kadar buradayız. Gelsinler o kararı yüzümüze okusunlar. Selçuk Kozağaçlı arkadaşımız Silivri zindanında ona Soma davasını niye takip ediyorsun diye sordular ve ondan sonra tutukladılar. Buradaki bütün arkadaşlarımız ve biz de diyoruz ki biz de buradayız. Gözünüz yiyorsa, yüreğiniz varsa bizi de alın. Yarın burada bizden çok daha fazla avukat arkadaş bu ailelerin avukatlıklarını yapmak için hazırlar. Çarşamba sabahı dediler, direniyoruz. Çarşamba sabahına kadar avukatlar ve aileler olarak nöbete başlıyoruz. Buradayız, adalet istiyoruz, Soma için adalet istiyoruz, Türkiye için adalet istiyoruz. Adalet istiyoruz, alacağız" dedi.

Katılan avukatlarından Nergis Tuğba Aslan, "Bu katliam 4 yıl önce işlendi. 4 yıldır her gün her ay kar demeden kış demeden biz buradaydık, adalet için buradaydık katillerden hesap sormak için buradaydık. Her türlü numara denendi, her şey denendi. Sanıkları mahkemeye getirmek istemediler, bizim baskımızla sanıklar bu salona geldi. Heyet değişti, savcı değişti, avukat arkadaşımız Selçuk Kozağaçlı bu dava yüzünden tutuklandı. Davayı kaçırmak istediler, ertelemek istediler, gizli soruşturmalar açtılar. Bunların hepsinin farkındayız. Karar açıklanana kadar buradayız. Mahkeme heyeti söylediği gün yani bugün kararı açıklamalıdır. Açıklayana kadar biz her gün burada daha da kalabalıklaşarak buradayız" diye konuştu.

Kazada oğlunu kaybeden Elmas Kaya ise şunları söyledi "Çarşamba Günü Alp Gürkan Soma'ya gelmiş. Adam Çarşamba günü sendikada bir toplantı yapmış ve bu davada kimse tutuklanmayacak demiş. Oğlumu da çıkaracağız demiş. Çok doğru demiş. Benim oğlum mezarlıkta ben tellerin arkasındayım doğru söylemiş, adalet duvarda. Ben bugün bir şey çıkmayacağını biliyordum. Bu hakim buraya geldiğinde bu karar verilmişti zaten. Kim ne derse desin bu dünyada işçilerin insanların hiç değeri yok. Bu adalet de dünyada zenginlerin. Biz boşuna ağlıyoruz boşuna yanıyoruz. En büyük adalete söylüyorum artık ama sabretmem lazım, sabredeceğim. Bugün için hiçbir şey söyleyecek hiçbir şey yok.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Maden Soma 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title