Haberler

    Dünya Kupası Yarı Finalleri "5 Büyükler"Den Yoksun

    Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finaller, turnuva tarihinde ilk kez en fazla şampiyonluk yaşayan 5 takımdan biri dahi olmadan oynanacak.

    Turnuvada yarı final maçları, 5 şampiyonlukla en başarılı takım  Brezilya, 4'er şampiyonluğa sahip Almanya ve İtalya ile ikişer zaferi bulunan  Arjantin ve Uruguay'dan yoksun yapılacak.
    Önceki turnuvaların tamamında Brezilya, Almanya, İtalya, Arjantin ve  Uruguay'dan en az biri son 4'te yer alırken, futbolseverler bu kez söz konusu  takımları yarı finallerde izleyemeyecek.
    2018 FIFA Dünya Kupası yarı finallerinde birer şampiyonluğu bulunan  Fransa ve İngiltere ile ilk zaferini hedefleyen Belçika ve Hırvatistan kupayı  kazanmak için mücadele edecek.
    Turnuva, yarın Fransa-Belçika ve 11 Temmuz Çarşamba günü  Hırvatistan-İngiltere maçlarına sahne olacak.
    Brezilya çeyrek finali geçemedi
    Organizasyon tarihinin en başarılı takımı konumundaki Brezilya, 2018  FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finali geçemedi.
    Daha önce 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de kupa kaldırma başarısı  gösteren, bu turnuvada ise çeyrek finalde Belçika'ya elenen "Sambacılar"ın  şampiyonluk özlemi sürdü.
    Son olarak Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos ve Cafu gibi isimlerden  oluşan altın jenerasyonun futbolu bırakmasının ardından eski günlerine dönemeyen  Brezilya, daha önce 5 şampiyonluğunun yanı sıra 2 defa final, 4 kez de yarı  finalde kaybetti.
    Almanya hayal kırıklığı yaşattı
    Dünya Kupası'nın en başarılı takımları arasında bulunan ve "turnuva  takımı" olarak kabul edilen Almanya, tarihte ilk defa grup aşamasından öteye  gidemedi.
    Grupta Güney Kore'ye 2-0, Meksika'ya 1-0 yenilen ve İsveç'i 2-1 mağlup  eden "Panzerler", son sırada kalarak turnuvaya havlu attı.
    Kupayı daha önce 4 kez (1954, 1974, 1990, 2014) müzesine götüren ve  turnuvanın en başarılı takımları arasında Brezilya'nın ardından İtalya ile ikinci  sırayı paylaşan Almanya, organizasyon tarihinde ilk kez grup aşamasını  geçemeyerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.
    Almanlar, daha önce sadece Fransa'da 16 takımın katılımıyla düzenlenen  ve eleme usulüyle gerçekleştirilen 1938 Dünya Kupası'nda ilk turda elendi.
    Almanya, Dünya Kupası'nda 4 şampiyonluğun dışında 4 kez final, 5 defa  yarı finalde rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.
    İtalya kupaya katılamadı
    Dünya Kupası'nın en başarılı takımları içinde turnuvaya dahi  katılamayan tek ülke İtalya oldu.
    İtalyanlar, 1958'den sonra ilk defa bir Dünya Kupası'nda yer alamadı.
    Dünya Kupası elemelerinde İspanya'nın ardından grubunu ikinci sırada  bitiren İtalya, play-off'larda İsveç'e kaybederek 60 yıl sonra ilk kez turnuvanın  dışında kaldı.
    Turnuvada 4 şampiyonluğa (1934, 1938, 1982, 2006) sahip "Gök  Mavililer", ikişer defa final ve yarı finalde elendi.
    Arjantin gruptan son anda çıktı
    Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi önderliğindeki Arjantin,  Dünya Kupası'nda yine beklenen performansı gösteremedi.
    Gruptan Nijerya karşısında son dakikalarda gelen golle çıkabilen  "Tangocular", son 16 turunda Fransa'ya elenmekten kurtulamadı.
    1978 ve 1986'da kupayı kazanıp iki kez de finalde kaybeden Arjantin'in  şampiyonluk hasreti artmaya devam etti.
    Uruguay çeyrek finalde veda etti
    Uruguay, Dünya Kupası'nda uzun yıllara dayanan şampiyonluk hasretini  Rusya'da da dindiremedi.
    Turnuvanın en çok şampiyonluk yaşayan takımları arasında bulunan  Uruguay, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finale kadar gidebildi.
    Çeyrek finalde Fransa'ya boyun eğen Uruguay, 1930 ve 1950'deki  şampiyonlukların yanı sıra turnuvada üç kez de yarı final oynadı.
    Şampiyon takımlardan ikisi son 4'te
    Dünya Kupası'nın şampiyonluk yaşayan 8 takımından ikisi, Rusya'da yarı  finale çıkma başarısı gösterdi.
    Ev sahipliği yaptıkları turnuvalarda şampiyon olan İngiltere (1966) ve  Fransa (1998), 2018 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi.
    Fransa, bir şampiyonluğunun dışında daha önce bir kez finali, üç defa  da yarı finali geçemedi. Dünya Kupası tarihi boyunca beklentileri  karşılayamamakla eleştirilen İngiltere ise 28 yıl sonra yarı finale çıktı.
    Öte yandan turnuvanın diğer şampiyon takımı İspanya, son 16 turunda ev  sahibi Rusya'ya penaltılarda kaybederek 2018 FIFA Dünya Kupası'na veda etti. Tek  şampiyonluğunu 2010'da elde eden İspanyollar, daha önce bir kez de yarı finalde  kaybetti.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Rusya Federasyonu 2018 Dünya Kupası Almanya Fransa Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title