Haberler

Halk Otobüsünde İnsanlık Ölmedi Dedirten Olay

Güncelleme:

Korna ve selektör yaparak otobüsü hızlı bir şekilde hastaneye ulaştıran şoför, fenalaşan yaşlı yolcunun hayatını kurtardı. Adeta insanlık ölmedi, dedirten bu anlar da otobüsün içerisinde bulunan kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saatlerinde Yeni Garaj-Laleli güzergâhındaki 6 numaralı halk otobüsünde gerçekleşti. Manisa Lisesi önündeki durakta otobüse binen Fatma Gül Fidan (70) isimli yolcu, seyir halinde bir anda fenalaşarak kendinden geçti.İlk olarak diğer yolcular fenalaşan yolcuya yardımcı olmaya çalıştı. Otobüste yaşanan kargaşa ve panik havayı fark eden şoför Fatma Güngör de seyir halindeki otobüsü hızla yol kenarına çekti. Fenalaşan yolcuya diğer yolcularla birlikte yardımcı olmaya çalışan Fatma Güngör, ilk olarak otobüsteki panik havayı yatıştırdı.Ardından otobüsü en yakın hastaneye ulaştırarak baygınlık geçiren yaşlı yolcunun hayatını kurtardı.

HIZLA HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Yaşlı yolcunun hayatını kurtarmak için adeta zamanla yarışan Fatma Güngör yaşanan olayı şöyle anlattı; "Yeni Garajdan-Laleli güzergâhına doğru giderken Manisa Lisesi durağında otobüse yaşlı bir teyze bindi. Eski garaj durağına geldiğinde teyzenin fenalaştığını duydum. Kalktım, baktım. Teyzemizin şuuru yerinde değildi. Gözleri kapalıydı, teyzeye su içirdik. O an elimi kafaya koydum, hastalanan yolcumuzu nasıl hastaneye yetiştiririm diye düşündüm. Aklıma Devlet Hastanesi geldi. Dörtlülerimi yaktım. Çevre yoluna bir U dönüşü yaptım. Yolcuların hiç birini indirmedim. Diğer yolculara sakin olmasını teyzeyi hastaneye yetiştireceğimizi söyledim. Kırmızı ışıktan da geçtim, ters yönden de gittim, teyzeyi hastanenin aciline yetiştirdim. Orda hemen sedye çıkardılar" dedi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Yaşanan olayın ardından ilk fırsatta Fatma Gül Fidan'ı hastanede ziyaret ettiğini belirten şoför Fatma Güngör, "Yaşlı teyzeyi hastaneye yetiştirdikten sonra güzergâhıma devam ettim. Daha sonra ilk fırsatta teyzemi ziyarete gittim. Elini öptüm. Durumu iyiydi. Duygulandım. Onlar annelerimiz, babalarımız" ifadelerinde bulundu.

"DUYARLI OLMALIYIZ"

Otobüsü evi olarak nitelendiren şoför Fatma Güngör, yaşanabilecek benzeri olaylar için diğer meslektaşlarına ve yolculara da uyarıda bulundu. Güngör, "Yolcularımızın oldukça sakin olması gerekiyor. En kısa sürede yolcumuzu nasıl hastaneye yetiştirebilir, nasıl yardımcı olabiliriz bunu düşünmeliyiz. Bu anlamda diğer şoför arkadaşlarımdan da büyüklerimize karşı duyarlı olmasını rica ediyorum. Çünkü bizleri yetiştirenler onlar gelecekte bizler de onların yerine geçeceğiz" diye konuştu. Öte yandan yolcuların ve şoförün yaşlı kadını kurtarmak için verdiği mücadele güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title