Haberler

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" - Ondimba, Vucic ve Al-Ghanim

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak konuklar, Ankara'ya gelmeye devam ediyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak konuklar, Ankara'ya gelmeye devam ediyor.

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Suudi Prens Mansour Bin Miteb bin Abdilaziz, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vuçiç ve Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim törene katılmak için Türkiye'ye geldi.

Ankara'ya 15.25'te Dodon, 15.40'ta Mansour, 15.50'de Minnihanov, 16.00'da Radev, 16.10'da Ondimba, 16.20'de Vuçiç ve 16.30'da Al-Ghanim ulaşırken, misafirleri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak karşıladı.

Esenboğa'nın Şeref Kapısı'nda karşılanan misafirler, havalimanının Şeref Salonu'nda ağırlandı.

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni

Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Beştepe'de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak etmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurul'da yemin eden Erdoğan, daha sonra Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, saat 18.00'de çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının yanı sıra Türkiye'nin tüm kesimlerini temsilen davet edilenlerin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni yapılacak.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, misafir devlet, hükümet ve meclis başkanlarına akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenleyeceği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni de kamuoyuna ilan edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ankara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title