Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken, Hükümetten Beklentilerini Açıkladı

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni kabine de belirlenmesi ile ekonomi için daha önce açıklanan önlemlerin hızla hayata geçirileceğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Seçimlerin ardından oluşan yeni parlamento ve yeni hükümet sisteminde ekonomi için atılması gereken adımlar vakit kaybeden hayata geçirilecektir" dedi.

Yeni kabineden ekonomi için beklentilerin yüksek olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yeni kabinen belirlenmesi ile birlikte ekonomide uygulanacak yapısal reformlar hızla hayata geçirilmeli. İlk olarak enflasyonla mücadele hızlanmalı. Enflasyonu yükselten etkenler kesin olarak belirlenerek yol haritası çıkarılmalı. Dolar ve Euro karşısında TL'nin değer kazanması için adımlar atılmalı. İşsizliğin önüne geçecek tedbirler alınmalı. Cari açığı azaltmak için yerli üretim desteklenmeli ve teşvik edilmeli. Üreticilere verilecek yeni teşviklerle birlikte esnaf ve sanatkara verilecek devlet teşvikleri artmalı. Finansman, kredi gibi destek ve teşvik programlarında esnaf ve sanatkara daha çok yer verilmeli. Yeni işyeri açacak esnafa vergi ve prim teşvikleri getirilmesine rağmen elektrik ve su gibi girdilerin maliyeti çok yüksek kaldı. Bu maliyetleri azaltacak tedbirler alınmalı. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü olmak üzere tüm taşımacı esnafının kullandığı akaryakıt ürünlerinde ÖTV kaldırılmalı" diye konuştu.

"Esnafın finans kaynaklarına erişimi kolaylaştırılmalı"

Ekonominin temel taşlarından olan esnaf ve sanatkara verilecek teşviklerin ülke ekonomisi adına olumlu gelişmeler sağlayacağına işaret eden Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımız başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelere verilecek teşviklerin piyasaya yansıması süratli ve olumlu olmaktadır. Bu yüzden esnafımızın krediye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılaması ve işini büyütmesi için kamu bankaları tarafından kullandırılan kredilere farklı alternatifler getirilmeli ve krediler sıfır faizli olarak çeşitlendirilmelidir. Esnaf ve sanatkarın teminat sorununu aşıp krediye erişmeleri için Kredi Garanti Fonu'ndan daha fazla yararlanmaları sağlanmalıdır. Bankalar kredi verirken esnaf ve sanatkarın mali sicilini bahane ettiği için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalıdır. Esnaf ve sanatkarın KOSGEB kredilerinden faydalanması kolaylaştırılmalıdır. Esnaf için verilecek bu teşvikler ekonominin canlanması ve reformların gerçekleşmesi bakımından büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title