Haberler

Göbeklitepe'nin Tanıtımı ile Türkiye'nin Turizmine Katkı Sağlanacak

- Göbeklitepe'nin tanıtımı ile Türkiye'nin turizmine katkı sağlanacak

Göbeklitepe'nin Unesco Dünya Miras Listesi'ne alınmasına ilişkin açıklama

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol:

"Göbeklitepe ile turizm ivme kazanacak"

ŞANLIURFA - Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi'ne alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, " Göbeklitepe'nin tanıtımları ile Türkiye'nin turizmine katkı sağlanacak, turizm ivme kazanacak" dedi.

Arkeolojik alanın içerisinde bulunduğu Haliliye ilçesinin Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Göbeklitepe'nin uluslararası alanda tanıtımı açısından listeye alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Göbeklitepe için bundan sonra da tanıtım çalışmalarını devam edeceklerini aktaran Demirkol, belediye olarak bölgeyi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti. Bahreyn'de gerçekleştirilen UNESCO toplantısında Göbeklitepe UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmişti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 2014 yılından beri gerçekleştirdiği tanıtım çalışmalarının ne kadar yerinde olduğunu aktararak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Göbeklitepe 12 bin yıllık geçmişe sahiptir. Dünyanın en eski tarihi eserleri diye bilinen Mısır Piramit'lerinden 7500, İngiltere'de bulunan Stonehenge'den 7000 yıl daha eskidir. Haliliye Belediyesi olarak biz 'daha eskisi yok' sloganıyla Göbeklitepe'yi 2014 yılından bu tarafa tanıtmayı sürdürüyoruz. Yine aynı şekilde Göbeklitepe ile Haliliye'nin özdeşleşmesinden dolayı Haliliye Belediyesi'nin logosunda Göbeklitepe yer almaktadır. Ayrıca biz Göbeklitepe'nin tanıtımı noktasında çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Göbeklitepe Film Festivali düzenledik. Uluslararası Göbeklitepe Yarı Maratonu ve Türkiye Bisiklet Şampiyonası, Urfa'da düzenledik. Dünyanın öbür ucundaki Güney Afrika'da gerçekleştirilen fuarda Göbeklitepe'nin tanıtımı için Haliliye Belediyesi olarak stant açtık. Japon iki şairimiz Göbeklitepe'ye gelerek okuma etkinliği düzenlendi. Ayrıca İstanbul ve Ankara'da billboardlara çıkarak Göbeklitepe'yi gördünüz mü şeklinde tanıtım çalışmalarımız devam etti ve Şanlıurfa'ya gelen misafirleriniz geldikleri zaman kısa mesaj yoluyla 'Göbeklitepe'yi gördünüz mü' şeklinde kısa mesaj gönderdik. Göbeklitepe'nin tanıtımları ile Türkiye'nin turizmine, Şanlıurfa'daki işsizliğe ve istihdama katkı sağlanacak ve turizm ivme kazanacaktır. Yine aynı şekilde Göbeklitepe'nin tanıtımı esnafımıza bol kazanç ve bölgemizde yeni sosyal tesislerin, dinlenme tesislerinin oluşmasına yol açacaktır. ve bu vesileyle Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi'nde yer alması bizim çabalarımızla doğru yönde olduğunun bizim çabalarımızın beyhude olmadığı, boşuna olmadığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Göbeklitepe'yi tanıtmaya yine devam edeceğiz. İnşallah Göbeklitepe'ye 'daha eskisi yok' sloganıyla tanıtmaya devam ediyoruz."

Göbeklite'nin tarihi ve yapılan çalışmalar

Haliliye ilçesinin, kent merkezine 18 kilometre mesafedeki Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve ilk kez 1963'te İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen ören yerindeki kazılar 50 yılı aşkın süredir devam ediyor. Göbeklitepe, Bahreyn'de gerçekleştirilen UNESCO toplantısında Dünya Kültür Mirası Listesine girmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Göbeklitepe Şanlıurfa Haliliye Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title