Haberler

    İngiltere ve Hırvatistan'da Gündem Cüneyt Çakır

    Güncelleme:

    Dünya Kupasında İngiltere - Hırvatistan maçını yönetecek olan Cüneyt Çakır, iki ülkenin de gündeminde yer aldı. Hem İngilizler hem Hırvatlar, atamadan dolayı memnun.

    Cüneyt Çakır'ın İngiltere- Hırvatistan maçına atanması her iki ülkenin basınlarında geniş yer buldu. Dünya Kupası yarı final karşılaşmasını yönetecek olan deneyimli hakem için İngilizlerin bir nebze tedirgin olduğu gözlerden kaçmadı.

    İNGİLİZ BASINI: 3 İNGİLİZ'İ ATAN HAKEM YARI FİNALİ YÖNETECEK

    Çakır'ın daha önce yönettiği İngiliz ekiplerinin maçlarındaki kararları geniş yer kapladı. Daily Telegraph "Üç İngiliz futbolcuyu oyundan atan hakem yarı final maçını yönetecek" başlığıyla yayınladı.

    "FERGUSON'U ÖFKE KRİZİNE SOKTU"

    The Independent "John Terry'yi oyundan atan adam olan Cüneyt Çakır, İngiltere- Hırvatistan maçının hakemi" başlığıyla verdiği haberde "Çakır, Sir Alex Ferguson'u öfke krizine sokmuştu" ifadeleri kullanıldı.

    "KATI-KURALCI TARZI VAR"

    The Independent'ın analizi şöyle devam etti: " Cüneyt Çakır'ın çok katı ve kuralcı bir maç yönetme tarzı var. Mesafeleri ölçerken son derece titiz davranıyor. Aldatmaya yönelik hareketleri gözünden kaçırmıyor. FIFA ve UEFA'nın üst düzey hakemi kart kararlarında adil davranıyor ve kartlara son çare olarak başvurmaya çalışıyor."

    "VAR TARTIŞMASININ ODAĞINDA YER ALMIŞTI"

    Daily Express ise konuya farklı bir açıdan yaklaştı. Gazete "VAR tartışmasının odağındaki isim yarı final maçına verildi" başlıklı haberinde Arjantin-Nijerya arasındaki Dünya Kupası grup aşaması karşılaşmasına özel parantez açıldı. Nijerya'nın penaltı beklediği pozisyonda Çakır VAR'a baktığı ardından pozisyonda beyaz noktayı göstermediği, Afrikalı oyuncuların buna yoğun itiraz ettikleri ifade edildi.

    "İNGİLTERE'NİN UĞURLU HAKEMİ"

    The Sun İngiltere- Hırvatistan yarı final karşılaşması için yapılan atamayı 'Türk lokumu… İngiltere'ye uğurlu gelen Cüneyt Çakır yarı final maçına atandı' şeklinde yayınladı. Chelsea'den John Terry, Gary Cahill, Liverpoollu Steven Gerrard ve Manchester Unitedlı Luis Nani gibi isimleri kırmızı kartla cezalandırdığına dikkat çekildi.

    "İNGİLTERE MEMNUN"

    The Sportsman "İngiltere uğurlu gelen Cüneyt Çakır'ın yarı finale atanmış olmasından dolayı memnun. İngiltere Milli Takımı'nın daha önce beş maçını yönettiğine dikkat çekilen Çakır'ın idaresinde takımın hiç maç kaybetmediği vurgulandı.

    HIRVAT BASINI: AVRUPA'NIN EN İYİ HAKEMLERİNDEN

    Hırvatistan'ın Novi List gazetesi İngiltere- Hırvatistan Dünya Kupası yarı final maçı için gerçekleştirilen atamayı "Cüneyt Çakır Avrupa'nın en iyi hakemlerinden biri" şeklinde okuyucularına duyurdu. Hırvatistan'ın Sırbistan'ı 2-0 mağlup ettiği maçı yöneten isim olduğuna dikkat çekildi.

    "İNGİLTERE'DEN ÇOK OYUNCU ATTI"

    Gol internet sitesi Cüneyt Çakır'ın İngiliz kulüplerinden bir çok futbolcuyu geçmişte oyundan atmışlığının bulunduğunu hatırlatarak "İngiltere'den bir çok futbolcuyu oyun dışına gönderdi" ifadelerine yer verdi.

    "İNGİLİZLER ÇAKIR'I SEVMİYOR"

    24Sata internet sitesi de Cüneyt Çakır'ın İngiltere kulüpleri ve onların oyuncularıyla olan geçmeşini hatırlatma yoluna giden yayın organlarından bir tanesiydi. "İngiliz kulüplerinin kendisiyle travmatik tecrübeleri var" diye yazan internet sitesi "İngilizler titriyor. Maçı, onların pek hoşlanmadığı Türk hakem yönetecek" şeklinde ifadeler kullandı.

    "İNGİLİZLER ÇAKIR KARARIYLA ŞOK OLDU"

    Index internet sitesi "İngilizler, Hırvatistan maçına yapılan hakem atamasıyla şok oldu" ifadelerine yer verdi. "İngiltere'de Çakır'dan nefret edilir" sözlerinin de yer aldığı haberde İngiliz kulüplerinin maçlarındaki yönetimi nedeniyle ülkede bu yönde bir izlenim bulunduğu savunuldu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Cüneyt Çakır Hırvatistan Spor Haberler

    500

    Yorumlar (15)

    ıstanbullu:

    bızım yarı nufusumuz kadar olan adı sanı bılınmeyen 3. dunya ulkelerı bıle bu turnuvada kendını gosterdı bızde mılletı ızledık

    21
    2
    yanıtYanıtla
    Antepli MamedMobil-IOS:

    Pis holiganlar. Kalbimiz Hırvatlarla.

    20
    2
    yanıtYanıtla
    ADNAN:

    HEM EĞİTİMİ SEVMEYEN HEM DE EĞİTİM ALMIŞ BAŞARILI İNSANLARI SEVMEYEN BİR TOPLUMUZ MAALESEF HELAL SANA ÇAKIR YOLUN AÇIK OLSUN

    18
    0
    yanıtYanıtla
    gerçek:

    Türk vatandaşı olarak seninle gurur duyuyoruz

    12
    1
    yanıtYanıtla
    emre:

    bizim holiganlar sevmezler çakır ı fenerlisi de sevmez cimbomlusu da. cunku bu ulkede adil ve doğru bisey yapıyorsan sevilmezsin. ama adam dunya kupasında yarı final yonetiyor. . . 3. dunya ulkesiyiz. iran sudi arabistan, afrika, mısır. bunların seviyesindeyiz egitim olarak

    7
    1
    yanıtYanıtla
    ÇOK DOĞRU TESPİT:

    HAKLISIN KARDEŞİM EĞİTİMSİZ BİR MİLLETİZ

    yanıt1
    yanıt0
    Güneş batıdan doğduğunda:

    Hocam kupayı sen kap gel bari ülkemize koca federasyona ders olsun yüzleri kızarsın Maket de olur

    5
    0
    yanıtYanıtla
    Endoplazmikretikulum:

    Büyük bir başarı örneği gösteren Cüneyt Çakır hocamız ve ekibini tebrik ediyorum öncelikle. beklentilerimiz final yönündeydi fakat yarı final de gayet başarılı bir hakem olduğunu gösteriyor umarım alnınızın akıyla çıkarsınız bu maçtan da.

    5
    0
    yanıtYanıtla
    MR:

    Ne olursa olsun ülkemizi temsil ediyor Allah yardımcısı olsun. Helal olsun.

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Ad:

    Helal olsun

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title