Haberler

Erdoğan Nokta Koydu: Kıbrıs Türk Halkının Azınlık Haline Getirilmesine Asla İzin Vermeyeceğiz

Güncelleme:

Başkan Erdoğan KKTC'de, "Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir" dedi.

Başkan Erdoğan, yurt dışı ziyaretine başladı. Başkan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir" ifadelerini kulandı.

AKINCI İLE CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, Bakü ziyaretinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüştü. Başkan Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı daha sonra heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıncı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan Nokta Koydu: Kıbrıs Türk Halkının Azınlık Haline Getirilmesine Asla İzin Vermeyeceğiz

BAŞKAN ERDOĞAN: KIBRIS MİLLİ DAVAMIZDIR

Erdoğan, "Kıbrıs meselesimnin çözümü konusunda bir durum değerlendirmesinde bulunduk. Kıbrıs'ta adil bir çözüm bulunması gayemizdir. Kıbrıs milli davamızdır, adil bir çözüm gayemizdir. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru haline gelmesine göz yummayacaktır, azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir. Önümüzdeki dönemde KKTC'yi Doğu Akdeniz'de bir çekim merkezine dönüştürerek, kişi başına düşen milli geliri iki katına çıkarmak ilk hedefimizdir." dedi.

TREN KAZASI İLE İLGİLİ BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Başkan Erdoğan, "Az önce başkanında ifade ettiği gibi Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşımız öldü. Ailelerine baş sağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan Nokta Koydu: Kıbrıs Türk Halkının Azınlık Haline Getirilmesine Asla İzin Vermeyeceğiz

AKINCI: BU ADADA EŞİTLİK İÇERİSİNDE YAŞANACAK

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kıbrıs Türk tarafı artık sonu gelmez müzakerenin bir parçası olmayacaktır. 23 Temmuz günü adamıza gelmsi beklenen BM yetkilisi ile samimi düşüncelerimizi paylaşacağız. Bu adada eşitlik, güvenlik ve özgürlük içerisinde yaşanacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title