Haberler

    Cüneyt Çakır'ın Gecesi!

    2018 Dünya Kupası'nda finalde mücadele edecek son ülke bugün belli oluyor. Hırvatistan ile İngiltere, tarihi bir maça çıkarken, Türk futbolu açısından da çok özel bir gün yaşanacak.

    Dev karşılaşmada FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır görev alacak. Çakır'ın yardımcılıklarını da Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak.

    TRT 1'den yayınlanacak karşılaşma TSİ 21.00'da oynanacak. Aynı zamanda finalin de yapılacağı Moskova'daki Luzhiniki Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi iki takımın geliş öyküleri dikkat çekiyor.

    Kral Kane

    İngiltere, 5 maçta 1 yenilgi alırken, son 16 turu aşamasında Kolombiya'yı penaltılarla geçti. Hırvatistan da 5 maçta hiç yenilmedi, son 16 turundaki Danimarka ve çeyrek final aşamasındaki Rusya mücadelesini penaltı atışları sonunda kazandı. İngiltere'de Harry Kane, 6 golle hem takımının hem de turnuvanın gol kralı konumunda bulunurken, Hırvatistan da kaleci Subasic üst üste iki maçta seri penaltı atışlarında tam 4 penaltı kurtardı.

    İki takım arasında bu zamana kadar 6 maç yapıldı. Hırvatistan 2 galibiyet alırken, İngiltere 4 karşılaşmayı üstünlükle bitirdi, hiç beraberlik elde edilmedi. Öte yandan Hırvatistan ile İngiltere, daha önce hiçbir Dünya Kupası mücadelesinde karşı karşıya gelmedi.

    Büyük ilgi

    Hırvatistan-İngiltere maçında görev alacak hakemimiz Cüneyt Çakır, iki ülke tarafından ilgiyle karşılandı. Çakır'ın geçmiş dönemde özellikle İngiliz kulüplere karşı yönettiği maçlar hem Hırvat basını hem de Ada medyasında geniş yer buldu.

    İngiliz medyası, Çakır'ın 2012'de Steven Gerrard'ı oyundan attığı İngiltere-Ukrayna maçını anımsattı, ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde kulüpleriyle olan bazı özel karşılaşmaları sıraladı. Hırvat basını da özel olarak İngiliz kulüpleriyle Cüneyt Çakır'ın yaşadığı durumları hatırlatarak, kendileri açısından avantaj olabileceği durumunu öne çıkardı.

    Henry'nin özel maçı

    Belçika Milli Takımı'nda yardımcı antrenör Thierry Henry, özel bir gece yaşadı. Fransız antrenör, ülkesine karşı mücadele etti. Belçika'da Roberto Martinez'in ekibinde olan Henry, 123 kez milli formasını giyip, 98 Dünya Kupası ve EURO 2000'de şampiyonluklar yaşadığı Fransa'ya karşı ilk kez rakip oldu.

    Vida'ya yeni soruşturma

    Hırvatistan'ın Rusya'yı elediği maç sonrası sevinç videoları ve sloganlarıyla dikkat çeken Domagoj Vida, yeni bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. 'Yaşasın Ukrayna' sloganı nedeniyle FIFA tarafından soruşturma açılan Vida, yeni bir soruşturmaya daha sebebiyet verdi. Ortaya çıkan yeni video görüntülerinde, Vida hakkında sıkıntı çıktı. FIFA, Rusya galibiyetinden sonra soyunma odasında "Yan Belgrad" diye bağıran Domagoj Vida hakkında inceleme başlattı.

    Muhtemel 11'ler

    Saat: 21.00

    Yayın: TRT 1

    Stat: Luzhniki (Rusya)

    Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

    Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko (Jedvaj), Lovren, Vida, Strinic, Rakitic, Modric, Kramaric, Rebic, Perisic, Mandzukic

    Teknik Direktör: Zlatko Dalic

    İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Henderson, Alli, Lingard, Trippier, Young, Sterling, Kane

    Teknik Direktör: Gareth Southgate

    Kaynak: Skorer / Spor

    Cüneyt Çakır Hırvatistan Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title