Haberler
BBC

Fotoğraflarla: Tayland'da Mağarada Mahsur Kalan Çocukların Kurtarılışı

Yaşları 11 ile 17 arasında değişen 12 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörleri gezi için gittikleri mağarada suların birden yükselmesiyle mahsur kalınca belki de gün ışığını bir daha hiç göremeyeceklerini düşünmüşerdi.

Yaşları 12 ile 17 arasında değişen 12 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörleri gezi için gittikleri mağarada suların birden yükselmesiyle mahsur kalınca belki de gün ışığını bir daha hiç göremeyeceklerini düşünmüşlerdi.

Ama 9 gün sonra bulundular ve riskli ve tehlikeli bir operasyon sonunda, mahsur kalışlarının 18. gününde yeniden yeryüzüne çıktılar.

Operasyonda görev alan askerlerin vücut dillerinin de söylediği gibi çok riskli ve tehlikeli olsa da operasyon büyük bir başarıyla sonuçlandı ve çocukların tümü kurtarıldı.

Çocukları Tham Luang Mağarası'ndan çıkarma operasyonu Pazar günü başladı.

Operasyon sürerken mağara yakınlarında ve tüm ülkede de endişeli bir bekleyiş vardı.

Operasyonun ilk günü 4 çocuk dışarı çıkarıldı.

Pazartesi günü ise erken saatlerde dalgıçlar 4 çocuğu daha su basmış olan mağaradan çıkarmayı başardı.

Çocuklar ambulanslar ve helikopterlerle hastaneye götürülürken, basının görüntü almasına izin verilmedi.

Salı günü ise içeride kalan son çocuklar da antrenörleri ile birlikte sağ olarak mağara dışına çıkarıldı.

Mağaradan çıkarılan çocuklar hastaneye götürülerek sağlık taramasından geçiriliyorlar. 2 çocuğun ciğerlerinde enfeksiyon saptandı. Bunun dışında çocukların fiziksel ve ruhsal sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Tüm çocukların kurtarıldığı haberi ardından ülkedeki endişeli bekleyiş yerini sevince bıraktı.

Mağarada 40'ı Taylandlı, 50'si ülke dışından 90 uzman dalgıç çalıştı.

Dalgıçlar, çocukları Tham Luang mağarasındaki karanlık ve su altındaki geçitlerden, mağaranın ağzına doğru yönlendirdi.

Çocukların bulunduğu yere gidip gelmek, deneyimli dalgıçlar için bile zorlu bir yolculuk. Öyle ki deneyimli bir dalgıç, operasyon öncesi çocuklara malzeme götürürken hayatını kaybetti.

Saman Gunan, çocuklara malzeme götürmekten dönerken, oksijeni tükendi.

Mucize olarak değerlendirilen kurtarma operasyonu için dünya liderlerinden ve birçok kurumdan tebrik mesajları geldi.

BBC

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title