Haberler

Soma Davasında Beklenen Karar Açıklandı

Soma Davasında beklenen karar açıklandı

Aileler karara tepki gösterdi

MANİSA - 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden kazasındaki mahkeme heyeti, beklenen kararı 4 yıl sonra açıkladı. Açıklanan karara göre; Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'a 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru'ya 22 yıl 6 ay, Akın Çelik'e 18 yıl 9 ay, İsmail Adalı 22 yıl 6 ay, Ertan Ersoy 18 yıl 9 ay ceza verdi. Karara aileler ise tepki gösterdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ceza davasında mahkeme heyeti merakla beklenen kararını açıkladı. Daha önce 9 Temmuz Pazartesi günü açıklanacağı duyurulan; ancak mahkeme heyetindeki hakimlerden birinin rahatsızlığı nedeniyle bugüne ertelenen karar davası öncesinde Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, maden şehidi aileleri ve STK'lar duruşmaya büyük ilgi gösterdi. Karar duruşması öncesinde mahkeme salonu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşma öncesi aileler ve STK üyeleri salona iki ayrı güvenlik noktasından tek tek aranarak içeri alındı.

Davayı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da takip ediyor.

Aileler tepkili

Karara ise aileler tepki gösterdi. Ailelerin tepki göstermesi ve mahkeme salonunun karışması üzerine mahkemeye kısa bir ara da verildi. Bazı ailelerin kararla ilgili gözyaşlarına boğulduğu da görüldü.

İşte cezalar

Davada mahkeme heyeti kararını verdi. Açıklanan kararda şu isimler ceza aldı:

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'a 15 yıl, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru'ya 22 yıl 6 ay, Akın Çelik'e 18 yıl 9 ay, İsmail Adalı 22 yıl 6 ay, Ertan Ersoy 18 yıl 9 ay

Acı olay nasıl yaşanmıştı?

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Holding'e bağlı Soma Kömürler İşletmeleri'ne ait maden ocağında 13 Mayıs 2014'te saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın nedeniyle 420 metre derinlikte bulunan, 3,5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla doldu. Bu sırada madende bulunan 800'e yakın işçi mahsur kalmış ve faciada 301 işçi hayatını kaybetmiş, 486 işçi ise yaralanmıştı. 162 işçi de madenden sağ olarak kurtarılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Maden Soma 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title