Haberler

Mşü'de Açılan Yüzme Kursuna İlgi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) açılan yaz okulu yüzme kursu ilgi gördü.

İktisadi İşletmeler Yöneticisi Ömer Tuna, yaptığı açıklamada, çocukların yaz tatilini daha verimli ve etkin geçirmeleri için üniversitede açılan yaz okulu yüzme kursuna yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Tuna, kursun amacının çocukların evde televizyon, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlara bağlı olmalarının önüne geçmek ve vakitlerini güvenli ve eğlenceli bir atmosferde üniversitenin sunduğu imkanlardan faydalandırmak olduğuna vurgu yaptı.

Yaz okulu koordinatörü Antrenör Güven Eşkin ise, 7-14 yaş grubundaki çocuklara, yaz okulu kapsamında yüzme, jimnastik ve paten öğrettiklerini belirtti.

Burada 7 branşta çocuklara eğitim verdiklerini aktaran Ekşin, şunları kaydetti:

"Temel branşlarımız arasında olan yüzme sporunda haftada 4 gün kurs veriyoruz. Yaklaşık bir aylık kısa bir sürede çocuklarımız yüzme eğitimini tamamlayıp, sırt ve serbest şekilde yüzebilecek seviyeye geliyorlar. Buraya gelen çocuklarımızı her gün öğlen saatlerinde servisle alıyoruz. Akşam saat 5'te de tekrar servisle evlerine gönderiyoruz. Burada 2 yarı olimpik yüzme havuzu, bir spor salonu ve bir jimnastik salonumuz var. Bu salonlarımızda uygulamalı olarak çocuklara ders vermekteyiz. Amaç, çocuklarımızı sosyal, fiziksel ve psikolojik olarak hayata hazırlamak. Bunları yaparken takım çalışmalarına da önem veriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title