Haberler

Trump, Stoltenberg ile Kahvaltı Yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi için gittiği Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak devlet başkanları ve hükümet liderleri Brüksel'e ulaşmaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump NATO Liderler Zirvesi için gittiği Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile kahvaltı yaptı. İki lider kahvaltı öncesi basın mensuplarına mülakat vererek birbirleri hakkında görüşlerini sundular. ABD Başkanı Donald Trump, "İyi ilişkilerimiz var çünkü biz savunmaya ayırdığımız bütçeyi 40 milyar dolar arttırdık, işte bu yüzden beni seviyor. Belki beni seven tek işi ama benim için sıkıntı değil" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise "Kuzey Amerika ve Avrupa'nın birlikte duruşunu göstereceğiz ve savunma harcamaları üzerine odaklanacağız. Başkan Trump'ın dediği gibi NATO üyelerinin savunma harcamalarını arttırmaları gerekiyor ki NATO ülkeleri arttırıyor da" açıklamasında bulundu.

Kahvaltı masasında iki lider NATO müttefiklerinin savunma harcamalarının arttırılması konusunu konuştular. Donald Trump Avrupa ülkelerinin savunma harcamalarını arttırmaları gerektiğini tekrar etti. Bunun üstüne de Stoltenberg, Avrupa ülkelerinin zaten harcamalarını arttırdıklarını hatırlatarak "Önümüzdeki birkaç yıl içinde tüm NATO ülkeleri bütçelerinin yüzde 2'sini savunmaya ayıracaklar" dedi. Bunun üstüne ABD Başkanı Avrupa ülkelerinin Rusya'ya para kazandırdığını hatırlatarak, "Almanların Rusya ile doğalgaz ve petrol ithalatı anlaşması yapması çok üzücü. Bunu NATO reddetmeli. Milyarlarca dolarlarını rusyaya veriyorlar. Biz Almanya'yı Rusya'dan korumak için milyarlarımızı harcarken, Almanya milyarlarca dolarını Rusya'ya veriyor. Enerjilerinin yüzde 60'ından fazlasını Rusya'dan alacaklar, böylece Rusya tarafından kontrol altına alınacaklar" dedi. Genel Sekreter Stoltenberg ise, "NATO 29 ülkeden oluşuyor ve aramızda her zaman anlaşmazlıklar olabilir ve olacak. NATO üyelerinin tamamının karşı çıktığı tek konu Almanya'nın Rusya'yla bu anlaşmayı yapmasıdır. Ancak NATO'nun gücü, anlaşmazlıklarımıza rağmen birbirimizi birlikte savunmaktır" dedi.

Ardından iki lider basına kapalı kahvaltılarını gerçekleştirdiler. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Jens Stoltenberg Donald Trump Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title