Haberler

Almanya'da NSU Davasındaki Karara Hükümetten İlk Yorum: Sanıkların Ceza Alması Yetmez

Güncelleme:

Almanya'da 8 Türk'ün öldürüldüğü davada sanığa müebbet verildi. Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu sanıkların ceza alması yetmez bu cinayetlerin arkasında kimler var ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerekiyor" dedi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürüldüğü olayın davasında karar çıktı. Mahkeme sanığa ömür boyu hapis cezası verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kararla ilgili olarak, "Bu sanıkların ceza alması yetmez bu cinayetlerin arkasında kimler var ortaya çıkarılması ve onların da cezalandırılması gerekiyor" dedi.

"ALMANYA SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇEMEMİŞTİR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise: "Maalesef Almanya NSU davasında ırkçılığa ve ırkçılara yeteri kadar güçlü bir karşı koyuş göstermeyerek samimiyet testinden geçememiştir. Bu karar, tatmin edici olmaktan uzaktır. Alman makamlarından Almanya'da ve Avrupa'da artan ırkçılıkla tavizsiz bir şekilde mücadele etmelerini, bu kapsamda özellikle siyasetçilerin ve medyanın sağduyu ile davranmasını beklediğimizi vurgulamak istiyoruz." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title