Haberler
BBC

Yeni Tehlike Kapıda: Cinsel Yolla Bulaşan MG Hastalığı Kadınları Kısır Bırakabiliyor

Güncelleme:

Uzmanlar bugüne kadar çok bilinmeyen ve cinsel yolla bulaşan MG adlı hastalığın, yeterli önlem alınmaması durumunda antibiyotiklere dirençli hale gelip hızla yayılabileceği uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar, çok bilinmeyen ve cinsel yolla bulaşan bir hastalık hakkında uyarıda bulundu. Mycoplasma genitalium (MG) adlı hastalığın çoğu zaman bir belirtisi olmuyor ancak iltihaplı pelvis hastalığına yola açarak bazı kadınları kısır bırakabiliyor.

DİRENÇ GELİŞTİREBİLİYOR

Fark etmesi zor olan MG, doğru tedavi edilmezse antibiyotiklere karşı direnç geliştirebiliyor. Britanya Cinsel Sağlık ve HIV Derneği (BASHH) hastalıkla ilgili yeni tavsiyeler yayınlayacağını açıkladı.

Hazırlanan taslak metinde MG'nin nasıl teşhis ve tedavi edilebileceği anlatılıyor.

MG NEDİR?

Mycoplasma genitalium adlı bakteri erkeklerde idrar yolunda iltihap ve akıntıya yol açıyor, idrar yaparken acıya neden oluyor. Hastalık kadınlarda da üreme organlarında iltihaba yol açıyor, acıya, ateşe veya kanamaya neden olabiliyor.

KORUNMASIZ İLİŞKİ İLE BULAŞIYOR

Hastalık korunmasız cinsel ilişki yoluyla yayılıyor ve prezervatifler hastalığın yayılmasının önüne geçebiliyor. İngiltere'de ilk olarak 1980'lerde tespit edilen hastalığın nüfusun yüzde 1 ila 2'sini etkilediği tahmin ediliyor.

Her zaman belirti göstermeyen bu hastalık, Klamidya hastalığı ile de karıştırılabiliyor.

TESTLERİ YAYGIN DEĞİL

MG tespiti için son dönemde testler geliştirilse de bunlar tüm kliniklerde mevcut değil. Antibiyotiklerle tedavi edilen bu hastalık bazı antibiyotiklere direnç geliştirmeye başlamış durumda.

"TATİLE GİDERKEN PREZERVATİF ALIN"

BASHH'nin taslağını hazırlayanlardan Paddy Horner, hükümetin bu alana daha fazla fon aktarması gerektiğini, bu hastalığın büyük bir kamu sağlığı sorununa dönüşme potansiyeli taşıdığını söylüyor.

BASHH üyesi cinsellik danışmanı Dr. Peter Greenhouse, halkı önlem almaya teşvik ediyor: "İnsanların MG'yi öğrenme zamanı geldi. Yazın tatile giderken çantanıza bir paket prezervatif atmak ve gerektiğinde kullanmak için bir nedeniniz daha var."

BBC

Britanya Komik - İlginç Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500

Yorumlar (17)

..:

Cinsel yolla bulaşan hastalık haberi yapıyorsunuz ama başlığa çıplak kadın bacağı koyuyorsunuz. Ne kadaar ironik kadını aşağılayan cinsel nesne obje olarak gören zihniyet

25
3
yanıtYanıtla
bukadardadegil:

ha bir tek bu mu kadını aşağılayan??? siz önce babanız yaşındaki zenginlerle yatıp kalkanları eleştirin, sonra biz de samimiyetinize inanalım. . . para için ne rezil hallere gelebiliyor BAZI kadınlar!

yanıt14
yanıt3
bbn:

bukadardegile katılıyorum ne alaksı var . . . denen salak

yanıt1
yanıt0
Zileli:

Kısa süreli bir zevk insan hayatını karartabilir.Gerçi bizdeki zihniyet atın ölümü arpadan olsun.

16
0
yanıtYanıtla
Büşra çok tatlisin:

Olsun buda iyi bir şey bundan sonra kimse yanlış yapmaz

8
4
yanıtYanıtla
Dayi:

Gaz maskesiyle gül koklanmazki be yiğenim...

9
3
yanıtYanıtla
SOFÎ:

Dayı s''en yanlış konuşuyorsun. Çok koklamak istiyursan ahırda doğal tezek kokla. Gül''ü neden pis konulara dahil ediyorsun. Gül güzelliklerin sembolüdür.

yanıt5
yanıt1
Balkancı:

Bunu düşünsün zina edenler

9
1
yanıtYanıtla
Stabil:

Prezervatife zam gelmiş :)

6
3
yanıtYanıtla
Wwwwww:

Nüfus çoğaldı biraz azaldı

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title