Haberler

AK Parti Milletvekili Yeneroğlu'ndan Nsu Cinayetleri Kararıyla İlgili Açıklama

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, NSU cinayetleriyle ilgili mahkeme kararına iliştir, “NSU davası ne cinayetlerin aydınlatılmasını sağlamış, ne de adalet getirmiştir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, NSU cinayetleriyle ilgili mahkeme kararına iliştir, "NSU davası ne cinayetlerin aydınlatılmasını sağlamış, ne de adalet getirmiştir. Bu nedenle bu dava bitmemiştir" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün işlediği cinayetlere ilişkin mahkeme kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Mahkemenin almış olduğu mahkumiyet kararıyla verilen ceza bir karar müsveddesi olarak tarihe geçecektir. Beş yıllık dava sürecinde, cinayetlerin aydınlatılmasını sağlayan cevaplardan çok soru işaretleri ortaya çıkmıştır. Olayların gerçekte aydınlatılmasının imkansız hale getirilmesiyle güvenlik birimleri ırkçı terör örgütü NSU mağdurlarını adaletten mahrum bırakmıştır. Hilelere başvurmuşlar, dosyaları imha etmişler ve delilleri sistematik bir şekilde yok etmişlerdir" şeklinde konuştu.

Bir mahkemenin sanığın işlediği suçu sadece bireysel olarak yargılayabileceğini söyleyen Yeneroğlu, "Bu durum, terör örgütü NSU'ya yardımda bulunma şüphesi olan kişileri bile sürece dahil etmeyen NSU davası için de geçerlidir. Dava süreci, cinayetlerin aydınlatılmasını sağlayan cevaplardan çok soru işaretlerini ortaya çıkarmıştır. Olaylar kapsamlı bir şekilde açıklığa kavuşturulmamıştır. Baş sanık Beate Zschpe bu noktada hiç bir katkıda bulunmamıştır. Sadece daha önce bilinen ve şu an hayatta olmadığı için cezalandırılma imkanı olmayan bir fail ile ilgili ifadelerde bulunmuştur" diye konuştu.

"Federal Savcılık, NSU cinayetlerinin aydınlatılmasına yönelik gerekli ilgiyi göstermedi"

NSU terör örgütünün kurbanı olan kişilerin ve ailelerin neden ve nasıl hedef seçildiklerini hala bilmediklerini belirten Yeneroğlu, "Eylemlerde yüksek ihtimalle başka kişilerin yardımda bulunduğu iddiasının üzerine ise ciddi bir şekilde gidilmemiştir. Aynı şekilde Zschpe'nin eylemlerden ne kadar haberdar olduğunu ve somut olarak hangi rolü oynadığını mahkeme sürecinde öğrenemedik. NSU terör örgütünün çevresinde aktif olan yaklaşık 20 ajanla birlikte 500 kişilik ağın rolü de aydınlatılmamıştır. Federal Savcılık, NSU cinayetlerinin etraflıca aydınlatılmasına yönelik gerekli ilgiyi göstermemiş, aksine faillerin ve faillere yardımda bulunan çevrenin mümkün mertebe küçük tutulmasına odaklanmıştır. İstihbarat birimiyle polisin başarısızlığı ve bazı kamu görevlilerinin olaylarla ilintili olma ihtimali de gelecekte bir muamma olarak kalacaktır" şeklinde konuştu.

NSU terör ağının ortaya çıkarılmasına yardımcı olabilecek kanıtların kaynakların korunması gerekçesiyle kilide vurulduğunu anlatan Yeneroğlu, "Özellikle iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatları beş yılı aşkın süredir devam eden mahkeme sürecinde açık yüreklilikle her durumu masaya yatırma hususunda isteksiz kalmıştır. Bunun yerine ilgili dosyaları imha etmişler, delilleri de sistematik olarak karartmışlardır. Federal Şansölye Merkel hiç şüphesiz, cinayetlerin kusursuz bir şekilde aydınlatılacağı sözünün yerine getirilmesini istiyordu. Ancak kurumların çarpık yaklaşımına nüfuz etme imkanı bulamadı. Polis veya istihbarat birimine karşı delil karartma gerekçesiyle tek bir ceza davasının bile açılmamış olması bunun göstergesidir. Bu durum kurumlarda benzer suçların tekrarına engel olabilecek caydırıcılıktan uzak olduğumuzu da gösteriyor" ifadesini kullandı.

"Mahkemenin verdiği kararla son nokta konulamaz"

NSU cinayetlerinin siyasal ve toplumsal olarak da gerekli derslerin alınmadığı, yeterince üzerinde durulmayan ve muhasebesi yapılmayan bir mesele olduğunu dile getiren Yeneroğlu, "Federal ve eyaletler düzeyindeki 13 meclis araştırma komisyonunun yapısal önerileri hala dikkate alınmamaktadır. Almanya'da birçok masum insanın hayatına mal olan kamudaki kurumsal ırkçılığın üzerine ciddi bir şekilde gidilmemiştir. Bu nedenle mahkemenin verdiği kararla son nokta konulamaz. Cinayetleri aydınlatma süreci tamamlanmamıştır. Terör örgütü NSU ve arka planda bağlantılı olduğu çevre ile ilgili şu ana kadar yürütülen süreç, Almanya'nın kendi tarihine karşı yaptığı onursuz bir muamele ve Nazi kurbanlarının ailelerine vurduğu bir tokattır" dedi. - MÜNİH

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Yeneroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title