Haberler

Alanya'da Otelde, Gıda Zehirlenmesi Yaşayan 72 Kişi Hastanelik Oldu

Güncelleme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde tatil yapan çoğunluğu çocuk 72 kişi mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle hastanelik oldu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde tatil yapan çoğunluğu çocuk 72 kişi mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetiyle hastanelik oldu. Yedikleri yemeklerden zehirlendikleri iddia edilen tatilciler ambulanslarla çevre hastanelere taşınarak tedavi altına alındı.

4 YILDIZLI OTELDE TATİLCİLER FENALAŞTI

Alanya'nın Kestel Mahallesinde bulunan 4 yıldızlı bir otelde tatil yapan yerli turistlerin bazıları öğleden sonra fenalaşıp kusma ile mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Akşam saatlerine ise otelde kalanların çoğunda aynı şikayet görüldü. Çoğunluğu çocuk olan olan onlarca kişinin otelin koridorlarına kusmaya başlaması üzerine aileler durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

72 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Otele gelen yaklaşık 25 ambulans ve kendi imkanlarıyla ilk belirlemelere göre 72 kişi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevre hastanelere götürüldü. Hastanede tedaviye alınan ve zehirlendiği düşünülen bazı turistler ayakta tedavi edilirken bazıları ise müşahede altına alındı.

"HİJYENİK DEĞİLDİ"

Otel müşterilerinden Hasan Ateş, 7 gündür otelde olduklarını belirterek, otelin en büyük sıkıntısının hijyen olduğunu iddia etti. Ateş, "Sıkıntılardan en büyüğü temizlikti. Temizlik yapılmıyordu. Yemekhanelerde servis yapanlar temizlik konusunda eksikti. Ben de 3 gün önce rahatsızlandım. Havuzu kullanmamdan kaynaklanmıştı. Şu anda iyiyim. Çocuklarım da aynı rahatsızlığı yaşadı. Ben yemek yerken sadece salatayı tercih ettim. Olay olduktan sonra belediyeden yetkililer geldi." dedi.

"ÇOCUKLAR MİKROP KAPTI"

Tatil yapmak için otele 3 gün önce geldiğini söyleyen Deniz Ersoy ise, oteli aile konseptli olduğu için tercih ettiklerini belirtti. Dünden beri çocuklarında ishal, kusma ve karın ağrısı şikayetlerinin olduğu aktaran Ersoy," Aynı otelde odaları ve havuzu paylaştığımız bütün aileler şu an hastanede, hepsi aynı şikayetten gelmiş. Çocuklarımız şu an içeride serum takılıyor. Ben de oğlumu getirdim serum takıldı. Az önce jandarmaya ifade verdik ve herkes otelden şikayetçi oldu. 130 kişiden bahsediliyor, sadece bu hastane değil ama civar hastanelere de hastalar göndermişler. Çok net bilgi vermek istemiyorlar. Otelin havuzu ve çevresi gayet kirliydi. Özellikle havuz çok kirliydi çocuklar mikrop kaptı muhtemelen" iddiasında bulundu.

PARALARI İADE EDİLECEK

Otel tarafından müşterilerine paralarının iade edileceği söylenirken, otel yetkilileri tarafında ise olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Alanya'da Otelde, Gıda Zehirlenmesi Yaşayan 72 Kişi Hastanelik Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Alanya 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Zikret:

Milleti zehirle canıyla oyna; tatilini zehir zıkkım et; sonra da büyüklük yapıyormuşçasına parayı iade et, kurtul. Ne ala memleket. . . Umarım insan canını, sağlığını hiçe sayanlar en ağır cezayı alır.

46
0
yanıtYanıtla
......:

çocuğun elindeki poşetten hangi otel olduğu da anlaşılıyor :) ''islami konseptli'' otelmiş?? Bu nasıl bir tabirdir yahu inanmayın kanmayın bu tip şeylere artık :) Dinin sömürü haline gelmediği tek sektör tatil kalmıştı onu da başardılar :)))

38
1
yanıtYanıtla
Anıl:

devam dedigime bin pişman oldum.

yanıt44
yanıt3
ddd:

otel rezervasyonu yapan sıtelerden otelın yorumcu lıstesını okumadan, karar vermem

3
0
yanıtYanıtla
sss:

madem okadar kırlı oldugu gozle goruluyordu, gırmeseydınız kardesım, havuz herkezın legen içinde yıkanması gıbı bır durumdur, igrenc otesi, denız varken havuzamı gırılır

1
1
yanıtYanıtla
Sedat İNANLI:

bence böyle disiplinsiz bir otel tekrarını illa ki yapar bence 3-4 sezonluk kapatılması gerek .

2
0
yanıtYanıtla
Ankaragüçlü:

Bende iki sene önce alanyada dört yıldızlı otelde tatil yaptım gayet güzeldi yemekleri ve hizmeti..tavsiye ederim lonicera world otel

0
1
yanıtYanıtla
didim büyük anadolu otel:

geçen yıl bizde paramızla rezil olmuştuk didimde acil de nöbet tuttuk çocuklar mikrop kaptı. didim büyük Anadolu otele kimse gitmesin

1
0
yanıtYanıtla
didim büyük anadolu otel:

amaç para kazanmak sağlıklı tatil yaptırmak değil ki vatandaşa, didim büyük Anadolu otel daha berbat kimse gitmesin

1
0
yanıtYanıtla
shaerr:

Akropol Resort Hotel Alanya aklınızda olsun.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title