Haberler

Genç Mühendisler Kep Attı

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar (MÖTBE) Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Genç mühendislerinin meslek yaşamına uğurlandığı törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Bugün, bir eğitim - öğretim yılını daha geride bırakmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.Mühendislik Fakültemizden bu yıl mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Mühendislik Fakültemiz, ülkemizdeki mühendislik fakülteleri arasında kuruluş yılı, öğretim üyesi sayısı ve fiziksel alt yapı olanakları bakımından ilk sıralarda yer alan bir fakülte. Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar, Elektrik – Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yeniden akredite edilerek EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi. Akreditasyon sürecinde gösterdikleri üstün gayret ve çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Genç mühendislere seslenen Rektör Prof. Dr. Budak, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için üretime ihtiyacımız var. Marka değeri yüksek ileri teknoloji üretmek zorundayız. Bunun yolu Ar-ge ve inovasyondan geçiyor. Bunu yapacak eğitimi mühendislik fakültemizde aldınız. Şimdi bu potansiyeli üretime, ekonomik değere dönüştürme zamanı. Bizler, sizlerin önünü açacağız, sizlerde Türkiye'yi geleceğe taşıyacaksınız. Ama şunu asla unutmayın, sizler bu ülke için çok önemli birer değersiniz.Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sizlerle birlikte çıkaracağız. 'Yapamazsın, başaramazsın' diyen seslere kulak asmayın. Bugün, hepiniz Egeli olmanın ayrıcalığını yaşayarak Mühendislik Fakültemizden mezun oluyorsunuz. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü üniversitelerinden birinden mezun olduğunuzu, hiçbir zaman unutmayın! Ege Üniversitesi diploması, sizlere her zaman bir avantaj sağlayacaktır. Hepinizi tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun" dedi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay ise"Bu güne kadar fakültemizin 9 bölümden ülkemizin bilimine, sanayisine, imarına, modernizasyonuna, refahına, teknolojisine ve yönetimine damga vurmuş üreten ve katma değer yaratan 15 bin civarında mühendis mezun oldu. Azımsanmayacak sayıda mezunumuz yurtdışında eğitim ve sanayi kuruluşlarında çalışıyor. Bu yılda bilimin ışığında yetişen, çağdaş 750 civarında mezun vermenin haklı gururunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Bugün sizler kadar bizler de mutluyuz ve aynı zamanda sizlerden ayrılacağımız için biraz hüzünlüyüz. Sizler ülkemizin en saygın üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi'nin eğitime verdiği önemiyle öne çıkmış mühendislik fakültesinin bölümlerinden mezun olma ayrıcalığını elde ettiğiniz için mutlusunuz, sizleri en içten duygularımla kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak dereceye giren öğrencilere plaketlerini verdi. Tören, genç mühendislerin keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title