Haberler

Macron, NATO Zirvesinde "Müttefikler Askeri Yardımı Artırma Konusunda Anlaştı" Diyen Trump'ı Yalanladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO'dan çıkma gibi tehditlerle diğer liderleri savunma harcamalarını hemen şimdi artırmaya ikna ettiğini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise "GSYİH'nin yüzde 2'sini savunmaya harcamayı 2024'te gerçekleştireceğiz" diyerek Trump'ı yalanladı.

NATO ZİRVESİ'NİN 2. GÜNÜ DE GERGİN GEÇTİ

Brüksel'de ikinci gününe giren NATO zirvesinde kapalı kapılar ardında yapılan oturumda gerilimli dakikalar yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesinde yaşanan kriz sonrasında açıklamalarda bulundu.

"TÜM ÜLKELER SAVUNMA HARCAMALARINI ARTIRMAYI KABUL ETTİ"

Trump'ın açıklamalarında, "Tüm ülkeler savunma harcamalarını arttırmayı kabul etti. Müttefikler savunma harcamalarını yüzde 2'nin ötesine çekecekler. ABD'nin NATO'ya bağlılığı çok güçlü. Müttefik ülkelere savunma harcamalarını ciddi bir biçimde arttırmamaları durumunda çok mutsuz olacaklarını söyledim. Çok mutsuz olduğumu onların bilmesine izin verdim"

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği günden bu yana müttefik ülkelerin savunma bütçelerini arttırmalarını istiyor.

ABD'NİN AVRUPA'YI KORUDUĞUNU SÖYLEDİ

Trump, göreve geldikten sonra yaptığı açıklamada, savunma harcamalarını NATO taahhütleri çerçevesinde gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 2'si seviyesine çıkarmayan ülkelere, "Taahhütlerini yerine getirmeyenler var. Onlarla ilgilenilecek." uyarısında bulunmuştu.

MACRON: TRUMP ASLA NATO'DAN ÇIKMAKLA TEHDİT ETMEDİ

ABD Başkanı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Macron, ''Trump asla NATO'dan çıkmakla tehdit etmedi, ne özel görüşmelerde ne herkese açık görüşmelerde bir an bile böyle bir tehditte bulundu'' dedi.

"SAVUNMA HARCAMALARINI 2024'TE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Trump'ın diğer liderlere GSYİH'nin yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırma hedefini 2024'te değil de hemen gerçekleştirme talebini kabul ettirdiği açıklamasını yalanlayan Fransa Cumhurbaşkanı ''Dün çok ayrıntılı bir zirve sonuç bildirisi yayımladık. 2024'te yüzde 2 hedefini teyit ediyor. Hepsi bu'' diye konuştu.

"TARTIŞMALAR SAYGILIYDI"

Macron, Trump'ın talep ettiği gibi NATO üyelerinin savunma harcamalarını GSYİH'nin yüzde 2'sinden 4'üne çıkarması hedefinin konulmasının 'iyi bir fikir olduğuna inanmadığını' da dile getirdi.

Trump'ın zirve öncesinde ve sırasında başta Almanya olmak üzere NATO müttefiklerini eleştiren tweetleri ve açıklamaları hatırlatıldığında, Macron, zirvede görüşmelerin ölçülü ve saygılı ortamda gerçekleştiğini söyledi. ''Tartışmalar farklı bir tonda geçti, saygılıydı'' dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title