Haberler

Kartepe'de Festivale Son Bir Gün

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları ile yapılan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ve 14- 15 Temmuz tarihleri arasında Kartepe SEKA Kamp Alanı'nda yapılacak olan festivalin kusursuz geçmesi için hazırlıklarda sona gelindi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Kültür Sanat Kategorisinde ödüle layık görülen Kartepe Belediyesi Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali, bu yılda dopdolu festival programıyla kültürel mirası yaşatacak. 14 Temmuz 16.00'da açılışı gerçekleştirilecek festivalde el sanatları ustaları ve zanaatkarların katılacağı tanıtan çadırları kurulacak. Bu çadırlarda ebru, minyatür, hat, ahşap oyma, kırk yama, minyatür, seramik, güzel yazı yazma, geleneksel Türk okçuluğu, geleneksel Türk dövüş sporu matrak, geleneksel Osmanlı zeka oyunu mangala, kağıt işlemeciliği, halk ozanları ve Hacivat Karagöz oyunları gibi birçok unutulmaya yüz tutmuş değer gün yüzüne çıkartılacak. Kurulacak olan ücretsiz çadırlarda ev hanımları ve zanaatkarlara ürettikleri ürünleri sergileme ve satış yapma olanakları sunulacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 30 el sanatkarı da açılan stantlarda sanatlarını icra edecek.

7'den 77'ye her kesime hitap eden Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali'ne yurt dışından ve içinden yüzlerce konuk katılacak. Geçmişten gelen ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, kültür varlıkları, şarkılar, danslar ve oyunlar izleyenlerin beğenisine sunulacak. Kurulacak olan sahnede Makedonya ve Sırbistan'dan gelecek olan misafirler kendi kültürlerini ve halk oyunlarını tanıtacak. Yöresel ve bölgesel sanatçıların sahne alacağı festivalde performanslar gün boyunca sürecek.

Kültür mirasının çocuklara aktarılacağı festivalde, halat çekme, al satarım bal satarım, mendil kapmaca, sek sek, misket oyunu, ip atlama gibi birçok geleneksel eski oyunların hatırlatılması sağlanacak. Ayrıca festival alanında oluşturulacak olan alanda çocuk oyun grupları, palyaço ve değişik animasyon ve oyunlar ile çocukların eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşamalarına imkan sağlanacak. Festival kapsamında her yıl düzenlenen "Hanım Eller Yarışıyor" adlı yemek yarışması bu yıl börek kategorisinde yarışma düzenleyecek. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerin gün yüzüne çıkarılacağı yarışmada en lezzetli börekler ödüllendirilecek.

Pop müziğin sevilen sesi ve Mehmetçiklerimize sayısız moral konseri vererek gönüllerde taht kuran Yusuf Güney, 14 Temmuz Cumartesi akşamı 19.00'da sahne alarak, şarkılarını Kartepeliler ve tüm konuklar için söyleyecek. Vatandaşların festival alanına kolayca ulaşabilmeleri için vatandaşlara ana arter güzergahlarda İzmit ve Adapazarı yönünden kavşaklara yön tabelaları ile bilgilendirme de yapılacak. Kartepe ve İzmit merkezlerinden festival boyunca ring servisi konarak festival alanına gelmek isteyen misafirlerimize ulaşım imkanı da sağlanacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

15 Temmuz Kartepe Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title