Haberler

Adana'daki "Sahte Diploma Çetesi" Davası

Güncelleme:

Adana ve Şanlıurfa'da öğretmen adaylarının 45-60 bin liraya ücret karşılığı özel öğretim öğretmeni ve kendi branşları dışındaki alanlara atanması için sahte diploma hazırlandığı iddiasıyla yargılanan tutuksuz 88 sanığın beraatine hükmedildi.

Adana ve Şanlıurfa'da öğretmen adaylarının 45-60 bin liraya ücret karşılığı özel öğretim öğretmeni ve kendi branşları dışındaki alanlara atanması için sahte diploma hazırlandığı iddiasıyla yargılanan tutuksuz 88 sanığın beraatine hükmedildi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanıklar katılmazken, taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı.

Cumhuriyet savcısı, Yargıtay içtihatları ve dosya kapsamı değerlendirildiğinde sanıkların ayrı ayrı tüm suçlardan "Suç unsuru yokluğu" gerekçesiyle beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları da esas hakkındaki mütalaaya uyulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatine karar verip soruşturma ve yargılama aşamasında tutuklu bulunan sanıklar Ziya Kadiroğlu, Selçuk Özer, Bayram Ünlü, Abdil İnceoğlu, Mehmet Kemaneci, Mustafa Oygur, Hasan Mısır ve Eyyüp Gürgül'e kararın kesinleşmesinden itibaren bir yıl içinde "haksız tutuklama" nedeniyle ağır ceza mahkemesine tazminat davası açabileceklerini aktardı.

Dava konusu olaylar

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 22 Şubat 2016'da başlattığı soruşturma kapsamında sahte lisans diplomaları ile 29 öğretmen adayının atamasının yapıldığı belirlenmişti. Öğretmen adaylarının sahte diploma çıkarılması için Adana'daki şüphelilerle irtibata geçtiğinin belirlenmesi üzerine Şanlıurfa'daki Cumhuriyet savcısı yetkisizlik kararı ile dava dosyasını Adana Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti. Öğretmen adaylarının hazırlanan sahte diplomalarla branşları dışındaki alanlarda atanmalarının sağlandığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Diğer dosyayla ilgili iddianamede ise sahte diplomalarla öğretmen atamalarının Hatay, Adana, Mardin, Mersin, Nevşehir, Gaziantep, İstanbul, Şanlıurfa, Batman, Kilis il merkezleri ve ilçelerdeki zihinsel engelliler ve özel eğitim okullarına yapıldığı belirtilmişti.

Birleştirilen iki dava dosyasında da tutuklu Ziya Kadiroğlu'nun çetenin elebaşı olduğu iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title