Haberler

Trump: "İki Gün Öncesine Göre Çok Daha Güçlü Bir NATO Var"

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi'ne ilişkin toplantıların verimli geçtiğini belirterek, "İki gün öncesine göre çok daha güçlü bir NATO var." dedi.

NATO Zirvesi'nin son gününde gerçekleşen olağanüstü toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Trump, müttefiklerin özellikle geçen yıldan itibaren savunma harcamalarında önemli artışlar yaptığını kaydetti.

Trump, kendisi göreve geldikten sonra özellikle savunma harcamalarında ciddi artış olduğuna dikkati çekerek, müttefiklerin sadece geçen yıl 33 milyar dolar katkı sağladığını, bunun da yakın zamanda 40 milyar dolara yükseleceğini düşündüğünü aktardı.

ABD Başkanı, "İki gün öncesine göre çok daha güçlü bir NATO var." dedi.

"NATO'dan çıkmaya gerek yok"

Savunma harcamalarındaki artışın yetersiz olması durumunda ABD'nin NATO'dan çekilme ihtimali bulunup bulunmadığı ve bunun ABD Senatosunun onayı olmadan yapılmasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine ise Trump, "Sanırım bunu yapabilirim ama buna gerek yok. Diğer ülkeler katkı vermezse memnun olmayız. ABD'ye adil davranılmıyordu ama bu değişti. NATO'ya inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Trump, ABD'nin NATO'ya güçlü bir şekilde bağlı olduğunu ancak zirve kapsamında dün yapılan toplantılarda savunma harcamalarıyla ilgili "çok sert bir konuşma yaptığını" söyledi "İki gün öncesine göre çok daha güçlü bir NATO var." dedi.

"NATO daha çok Avrupa'ya yardımcı oluyor"

"NATO bize yardımcı olduğundan daha çok Avrupa'ya yardımcı oluyor." diyen Trump, müttefiklerin savunma harcamalarında yüzde 2 taahhüdünü yerine getireceğini, bunun başarılmasının ardından taahhüdün yüzde 4'e çıkarılmasına ihtiyaç duyulduğunu savundu.

NATO müttefiklerinin Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleşecek görüşmesinden endişe duyup duymadıklarının sorulması üzerine ise ABD Başkanı "NATO liderleri Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşeceğim için bana teşekkür etti." açıklamasında bulundu. Putin hakkında değerlendirmede bulunan Trump, "Putin benim rakibim. Düşmanım mı? Hayır. Umarım bir gün dostum olur. Henüz yeterince tanımıyorum." dedi.

Trump, İngiltere ziyaretinde göç konusunun ana gündem maddelerinden biri olacağına işaret ederek, "Avrupa Birliği (AB) çok dikkatli olsun. Göç Avrupa'yı kontrolü altına alıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Donald Trump Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title