Haberler

    Tff'den Var Tanıtım Broşürü

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni sezonda uygulamaya geçirilecek Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili bir tanıtım broşürü yayımladı.

    TFF'den yapılan açıklamada, VAR sisteminin 2018-2019 sezonunda Spor  Toto Süper Lig, TFF Süper Kupa, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final, yarı final ve  final müsabakaları ile Spor Toto 1. Lig play-off müsabakalarında uygulanacağı  hatırlatılarak, tanıtım broşürü yayımlandığı kaydedildi.
    Yeni uygulama hakkında Diego Armando Maradona, Antoine Griezmann, John  Arne Riise, Brian Moore ve Javier Zanetti gibi tanınmış isimlerin olumlu  görüşlerine yer verilen broşürde, VAR sisteminin Türkiye'nin yanı sıra  Avustralya, Belçika, Brezilya, Çin, Çekya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya,  Güney Kore, Hollanda, Polonya, Portekiz, Katar ve ABD'de kullanılacağı aktarıldı.
    VAR sisteminin amacının tüm kararlarda yüzde 100 doğruluk elde etmek  değil, minimum müdahale ile maksimum yararın sağlanması olduğu kaydedilirken,  "Her türlü kararı her zaman hakem verecektir. Hakemin kararı yalnızca video  incelemesi bariz bir hatayı gösteriyorsa değiştirilebilir. Buradaki doğru soru,  'Karar doğru mu?' değil, 'Karar bariz bir şekilde yanlış mı?' şeklinde  olacaktır." ifadeleri kullanıldı.
    VAR'ın kullanım şekli
    Broşürde, VAR'ın ne gibi durumlarda kullanılacağıyla ilgili bilgiler  yer alırken, uygulama şekli hakkında da ayrıntılara yer verildi.
    Hakemin her zaman son karar verici olacağına vurgu yapılarak, şu  bilgiler paylaşıldı:
    "Video teknolojisi yalnızca maçın seyrini değiştiren kararlardaki  bariz hataları düzeltmek için ve gözden kaçan ciddi olaylarda kullanılacaktır.  Nihai karar her zaman hakem tarafından verilecektir. İncelemeyi yalnızca hakem  başlatabilir. VAR, hakeme sadece inceleme önerisinde bulunabilir. İnceleme süreci  ne olursa olsun, kararı hızla incelemek için herhangi bir zaman baskısı yok.  Çünkü doğruluk zamandan daha önemlidir. Oyuncular ve takım görevlileri hakemin  etrafını sarmamalı veya eğer bir karar incelenecekse, inceleme sürecini veya  nihai kararı etkileme girişiminde bulunmamalıdır. 'İnceleme işareti' kullanan bir  oyuncu sarı kart alacaktır."
    Sistemin, maçın seyrini değiştiren bir durumda herhangi bir potansiyel  bariz hatanın yapılıp yapılmadığını veya ciddi bir ihlalin gözden kaçıp  kaçmadığını görmek için her durumu ve kararı kesintisiz bir şekilde kontrol  edeceği aktarılarak, "Yani gözden kaçan herhangi bir şey VAR tarafından  görüleceğinden, antrenörlerin veya oyuncuların inceleme talep etmeleri kesinlikle  yasaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.
    Öte yandan, VAR sisteminin maçın süresini fazlasıyla uzatacağı  yönündeki eleştirilere de yanıt verilerek, "VAR kullanılmadığında maçın süresi  ortalama 94.47 dakika ve eklenen kayıp zaman 287 saniyeyken, sistem  kullanıldığında bu süre ortalama 95.47 dakika ve eklenen kayıp zaman 347  saniyedir. VAR sistemi, maç süresini ortalama sadece 60 saniye uzatmaktadır. Bu  süre toplam zamanın sadece yüzde 1,34'ünü oluşturmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title