Haberler

Bitlis, Tarihi Binalarına Kavuşuyor

BİTLİS Belediyesi'nin sürdürdüğü 'Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor' projesi kapsamında restore edilen 120 yıllık binaya, belediyenin bazı birimleri yerleştirildi. Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, "Kültür Bakanlığımızın da katkılarıyla Bitlis, 2018 yılında Kültür Bakanlığı'ndan en fazla tarihi eser ve restorasyon ilgili yatırım alan ikinci il oldu. Birinci il de bizim dünya şehrimiz olan İstanbul" diye konuştu.

Belediyenin zabıta ve su tahsilat birimlerini tarihi binaya taşıyan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, binanın halkın kullanabileceği bir mekan haline getirildiğini, zaman zaman halk toplantılarının da burada yapılacağını söyledi. Ustaoğlu beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan ve belediye birim amirleriyle birlikte tarihi binayı gezdi.

Bitlis Belediyesi'nin sürdürdüğü 'Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor' projesi kapsamında restore edilerek hizmete açılan tarihi binayı gezen Ustaoğlu, son 1 yıl içerisinde 315 dükkanın ve ofisin dış giydirmelerinin yapıldığını ve restorasyon çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 'Kadim Kent Tarihi Kimliğine Kavuşuyor' sloganıyla başlattıkları projenin bir parçası olarak Bitlis'te 120 yıllık geçmişi bulunan tarihi belediye binasını restore ettiklerini söyledi. Binanın kentin geçmişinde çok önemli izler bıraktığını anlatan Ustaoğlu şöyle konuştu:

"Bu binamızın daha önce restorasyonu yapılmıştı ama maalesef bir yerde atıl bir şekilde duruyordu. Tarihi sokaklarımızın olduğu bu meydanda belediyemizin hizmetlerini daha yakın bir yerde sunmak istedik. Su tahsilat ve zabıta birimi hizmetleri konusunda vatandaşımıza yakın olalım düşüncesiyle bu binamıza yerleştirdik. Üst katımızı da başkanlık makamı ve vatandaşımızla zaman zaman bir araya geleceğimiz ortam oluşturmak adına düzenledik. Bitlis'in kadim geçmişine ve tarihine yakışanın bu olduğunu düşünüyoruz. Bir yıldır yoğun bir şekilde başlattığımız tarihi kentsel dönüşüm projemizin bir parçası olarak da bu tarihi binamızı tekrar halkımızın hizmetine sunmakta büyük bir memnuniyet duyuyorum."

Bitlis'i başka ülkelerden gelen insanların ziyaret ettiği meydanlara kavuşturmak istediklerini de belirten Ustaoğlu, "Kültür Bakanlığımızın da katkılarıyla Bitlis, 2018 yılında Kültür Bakanlığı'ndan en fazla tarihi eser ve restorasyon ilgili yatırım alan ikinci il oldu. Birinci il de bizim dünya şehrimiz olan İstanbul. 40 milyonu aşan bir bütçe desteğiyle başlattığımız projelerin devamında yeni projeleri başlatacağız. Her zaman övündüğümüz bu kadar köklü bir medeniyete sahip olan Bitlis'imiz o zaman kişilikli bir şehir olacaktır. Bir marka şehri olacağına biz inanıyoruz" diye konuştu.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title