Haberler

Eskişehir'de Sokak Sineması

Eskişehir'de sokak sinemasıESKİŞEHİR'de Odunpazarı Belediyesi'nin 'Sokakta Hayat Var' sloganı ile düzenlediği yazlık sinema gösterimlerine başlanıldı.

Eskişehir'de sokak sineması

ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Belediyesi'nin 'Sokakta Hayat Var' sloganı ile düzenlediği yazlık sinema gösterimlerine başlanıldı.

Sinema etkinliğinin ilk gösterimi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde yapıldı. Senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın yaptığı, Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Şevket Çoruh, Gülse Birsel, Derya Karadaş, Su Kutlu ve Ayta Sözeri'nin rol aldığı 'Aile Arasında ' adlı filmi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte çok sayıda kişi izledi. Filmi izlemeye gelenlere belediye görevlileri tarafından patlamış mısır ile gazoz ikramında bulunuldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada, "belediye olarak kültür ve sanat işlerimizi artık sokağa da taşıyoruz. Hem geçmişi hatırlamak hem de nostaljik bir gece geçirmeniz amacıyla sokak sinemalarını önemsiyoruz. Ayrıca insanların birbiriyle kaynaşması dayanışması ve tanışması içinde bu gösterimlerin gerekli olduğunu düşünüyoruz. İzleyeceğiniz filmlerle de iyi vakit geçireceğinizi düşünüyoruz" dedi.

Başkan Kurt'un konuşmasının ardından filmin gösterimine geçildi. Filmin yarısında yağan yağmura rağmen, izleyiciler şemsiyelerle ve buldukları kartonlarla korunarak filmi izlemeye devam etti. 25 Temmuz'a kadar sürecek olan etkinlikte 'Aile Arasında', 'Mandıra Filozofu' ve 'Mandıra Filozofu İstanbul' adlı filmler çeşitli semtlerde vatandaşlara ücretsiz olarak gösterime sunulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Odunpazarı Belediyesi Odunpazarı Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title