Haberler

Geleceğin Dahilerini Keşfetmeyi Amaçlıyor

TURKCELL tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Zeka Küpü" projesi kapsamında bu kez Ordu'nun Kökenli Köyü Ortaokulunda teknoloji laboratuarı açıldı.

"BU ÇOCUKLAR GELECEĞİN YILDIZLARI OLACAK"

Anadolu'da yaşayan genç dahileri keşfetmeyi hedefleyen proje hakkında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, önceliklerinin eğitim olduğunu vurgulayarak, "Bizim için teknolojik gelişmeler kadar sosyolojik altyapıya yaptığımız yatırım da önemli. Bu kapsamda önceliğimiz eğitim. Eğitim pahalı bir iş; ama cahilliğin bir ülke ekonomisine maliyeti çok daha yüksek. Benim de içinde yetiştiğim Ordu'nun Kökenli Köyü'nde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla  geleceği şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Umudumuz bu köy gibi Türkiye'nin birçok farklı köyünden Nobel ödülü kazanacak yeni bilim insanlarının yetişmesi. Kökenli Köyü bizim için bir çekim merkezi oldu; bu çocukların ise geleceğin yıldızları olacağına inancımız tam. Ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulamaz" dedi.

3 yıl önce başlayan proje kapsamında şu ana kadar 30 bin öğrenciye ulaşılırken, bu yıl sonuna kadar 50 bin öğrenciye ulaşılmış olması hedefleniyor.

Teknoloji laboratuvarının açılışında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, tüm çalışmaları sorumluluk, farkındalık ve sürdürülebilirlik gibi üç kavramın ışığında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Anadolu'da yaşayan 'Genç dahileri' keşfetmeyi ve desteklemeyi hedefleyen proje kapsamında Ordu'nun Kökenli Köyü Ortaokulu öğrencilerinin kısıtlı imkanlarla hayata geçirdiği teknoloji projeleri Turkcell Zeka Küpü sınıfında incelendi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde yapılan First Lego League (FLL) World Festival Turnuvası'nda Bilim Kahramanları Derneğinin de desteğiyle Türkiye'yi temsil eden ve Proje Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Kökenli Ortaokulu'nun öğrencileri, geleceğin teknolojilerini artık "Zeka Küpü" sınıfında geliştirecek.

Proje kapsamında öğrencilerin yanı sıra ailelerinin de çocuklarıyla iletişimlerini artırabilmeleri ve onları destekleyebilmeleri için çalışmalar yapılıyor. Böylece gençlerin bilişsel yetenekleri artarken, ailelerin de çocuklarını geleceğe daha doğru ve güçlü hazırlaması hedefleniyor.

"ANADOLU'DA YAŞAYAN BİNLERCE AZİZ SANCAR VAR"

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı İsmail Bütün yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Anadolu'da yaşayan binlerce Aziz Sancar var. Zeka Küpü projesiyle gerekli teknolojik donanımı kendilerine sağlayarak, onların başarı hikayelerine destek olmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, bizleri gelecekte temsil edecek bu öğrencilerimiz ile dünyada yapay zeka ve kodlama alanlarında üretici konumunda bir ülke olacağız."

"2018'DE 10 YENİ LABORATUVAR "

İki yıl gibi bir süre içerisinde Türkiye genelinde 19 ilde toplam 24 sınıf kuruldu, 4 bin 500'den fazla öğrenciye yüz yüze eğitim verildiğini belirten Bütün, "Bu yıl bu sınıfımız dahil olmak üzere 10 ilde 10 sınıfı daha öğrencilerimizin kullanımına sunacağız. Aynı zamanda BİLSEM'lerde okuyan 21 bin 500 öğrenciye Maker ve Kodlama kiti dağıtıldı ve bu kite sahip öğrencilere internet üzerinden 150 bin  saati aşan robotik ve kodlama eğitimi verildi. Üç boyutlu yazıcılardan maker kitlere kadar birçok ürünün yer aldığı laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimler online eğitimlerle destekleniyor. Proje ile hedef üç yıl içinde 50 bin öğrenciye ulaşmak. Sadece laboratuvarların kurulduğu okullardaki öğrencilere değil, tüm ülkeye fayda sağlamayı amaçlayan projede, sürekli güncellenen portalda yer alan online eğitimler ve programlarla öğrencilerin yeni bilgiler edinmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri hedefleniyor" dedi.

CAMİ İMAMI VE KÖY HALKINDAN GENÇ MUCİTLERE DESTEK

Dünyada 80 farklı ülkede gerçekleştirilen First Lego League (FLL) etkinliğinin Türkiye bacağında düzenlenen "Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL" turnuvasında Ordu Kökenli Ortaokulu Robotik Takımı dikkatleri çekmeyi başarmıştı. "Çöpe çözüm, çöple çözüm" temasından yola çıkarak, "Çöpü Vaktinde Besine Dönüştür" projesine imza atan takım, köylerindeki cami imamının destekleriyle yarışmalara katıldı. Öğrencilerin projesini desteklemek amacıyla köy halkından ve cami cemaatinden yardım toplayan İmam Ahmet Yeşilalan, öğrencilerle birlikte organizasyonda da yer aldı.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title