Haberler

Apple Japonya'nın Rekabet Kurallarına Uymak İçin Sözleşme Değiştirdi

Apple Japon Rekabet Kurumunu Karşısına Almak İstemiyor Apple Japonya'nın Rekabet Kurallarına Uymak için Sözleşme Değiştirdi.

Apple Japon Rekabet Kurumunu Karşısına Almak İstemiyor

Apple Japonya'nın Rekabet Kurallarına Uymak için Sözleşme Değiştirdi. Şimdi şirketin, yüksek aylık ücretlere karşı Apple'ın operatörler için daha fazla destek olması gerekiyor.

Japonya'nın bizdeki rekabet kurumuna benzer çalışan kurumu, ülkenin rekabet kurallarına uyum sağlamasını sağlamak amacı ile Apple'a karşı soruşturma başlattı. Apple'ın başlıca mobil servis sağlayıcısılarından üçü ile olan sözleşmeler değişecek.

Apple 3 Operatörün Sözleşmesinde Değişikliğe Gitti

Japonya Adil Ticaret Komisyonu (JFTC) dört satış uygulamasına baktı, ancak bir tanesi potansiyel olarak rekabete aykırı olarak bulundu. – Apple'ın servis sağlayıcılar için iPhone sübvansiyonları sunması gerekli.

JFTC, sübvansiyon gerektiren sözleşmelerin NTT Docomo, KDDI ve SoftBank ile imzalandığını ve bir iPhone satın almanın ilk maliyetini düşürmek istediklerini belirtti.

Ancak komisyon, belirli bir miktar sübvansiyon gerektirmesinin rekabete zarar verdiğini, çünkü bunun daha da aylık abonelik bedellerinin daha da fazla yükselmesine yol açtığını söyledi.

Apple sözleşmelerini rekabet kurumunun istediği şekilde değiştirmeyi kabul etti. GSM operatörleri sübvansiyonlu planlar sunmaya başladı. JFTC bu değişikliği kabul edilebilir bulunda ve Apple hakkındaki soruşturmayı kapattı.

Financial Times

JFTC

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Japonya Japon Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title