Haberler

Mağaradan Kurtarılan Çocuklardan İkisinin ve Antrenörlerinin Vatandaşlığı Olmadığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde takım halinde mahsur kaldıkları mağaradan tüm dünyanın takip ettiği operasyonla kurtarılan 12 çocuktan 2'si ve antrenörlerinin devletsiz olduğu bildirildi.

6 AY İÇİNDE VATANDAŞLIK VERİLECEK

Tayland haber sitesi The Nation'ın, İçişleri Bakanlığı ile Çocuk ve Gençlik Dairesine dayandırdığı haberinde, çocuklardan Pornçai Kamluang ve Adul Sam-on ile antrenörleri Ekapol Çanthawong'un devletsiz olduğu belirtildi.

Mağaradan kurtarılan 2 çocuk ve antrenörlerine 6 ay içinde vatandaşlık verilebileceği ve yetkililerin bu sürece yardım edeceği kaydedildi.

500 BİN KİŞİ DEVLETSİZ

Tayland'daki yaklaşık 500 bin devletsiz kişiden büyük bölümünün, ulusal sınırların değiştiği veya vatandaşlık prosedürlerine sınırlı erişimin bulunduğu ücra bölgelerden geldiği ifade ediliyor.

Vatandaşlık alma sürecinde kişinin Taylandlı bir ailenin çocuğu olduğunu kanıtlaması gerekiyor.

KURTARILMALARI GÜNLERCE SÜRMÜŞTÜ

11 ila 16 yaşlarındaki 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non Mağarası'na yaptıkları gezide mağara girişinin sularla kapanmasının ardından mahsur kalmıştı.

Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle hemen dışarı çıkarılamamıştı. 5 gün süren bekleyişin ardından kurtarma operasyonu başlamış, ilk gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün ise 4 çocuk ve antrenör mağaradan çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tayland Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500

Yorumlar (6)

Yorumcu:

ohh ne güzel iste , allahdan basga kimse dünyada yasadigini bilmiyor ne vergi veriyon ne askerlige cagiriliyon yasa git. .

7
3
yanıtYanıtla
ali:

turkiyeye gelsinler hemen vatandaslik verirler

7
1
yanıtYanıtla
ALİ KAPTAN:

ADAM ADAM :)

yanıt0
yanıt0
Flumedia:

Amma boş haber yaptınız ya yeter sacmaladınız gerçekten

3
4
yanıtYanıtla
Bey:

Niye yaa ne güzel boş boş haber yapıyorlar işte vakit geçiyor Ne bekliyorsun tarih bilim uzay araştırma Haberlerimi istiyorsun bu ülkede onlar bize uzak

yanıt7
yanıt2
Sezgin Tabak:

Mağarada gezi yapma fikri tam bir dangalaklık. bilmediğin karanlık mağarada ne işin var.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title