Haberler

Minik Serçe Sezen Aksu Kimdir?

Güncelleme:

Minik Serçe lakaplı usta sanatçı Sezen Aksu 1954 yılında Denizli Sarayköy'de dünyaya geldi. Sezen Aksu'nun annesi fen bilgisi öğretmeni Şehriban Hanım Selanik göçmenidir. Babası Sami Yıldırım ise Rize'li ve matematik öğretmenidir. Sezen Aksu 3 yaşına kadar Denizli'de yaşadı, daha sonra ailesi ile birlikte İzmir'e taşındı. Usta sanatçı 1974 yılında Plak yapımı için İstanbul'a yerleşti.

Minik Serçe Sezen Aksu Kimdir?

KÜÇÜKKEN DANSÖZ OLMAK İSTİYORDU

Sezen Aksu küçükken dansöz olmak istediğini dile getirirken daha sonrasında "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum." dedi. 1970 yılında Ajda Pekkan'ın jüri olduğu ''Altın Ses'' yarışmasına katıldı ve altıncı oldu. 1974 yılında 3 şarkıdan oluşan kaydı plak şirketine gönderdi ve 1974 yılı Sezen Aksu için dönüm noktası oldu. Sezen Aksu, Hasan Yüksektepe ile kısa süren bir evlilik gerçekleştirdi ve sonrasında Ali Engin Aksu ile evlendi. 'Aksu' soyismi de buradan gelmektedir. 1980 yılında ise Sinan Özer ile evlenen sanatçı sonrasında gazeteci Ahmet Utlu ile evlilik gerçekleştirmiş fakat 1997 yılında son bulmuştur.

Minik Serçe Sezen Aksu Kimdir?

SEZEN AKSU'NUN EUROVİSİON MACERASI

Sezen Aksu, 1983 yılında şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil etmek istedi, elemelere söz ve müziği Ali Kocatepe'ye ait olan ''Heyamola'' şarkısı ile katıldı. Türkiye'nin finaline kadar yükseldiği bu şarkı seçilmedi. Fakat 45'lik plak olarak çıkarılan şarkı, yılın plağı ödülünü almaya hak kazandı. Daha sonrasında 1984 yılında tekrar Eurovision'a katılmıştır fakat yine finalde elenmiştir. 1985 yılında ''Küçük Bir Aşk Masalı'' şarkısı ile tekrar katılmıştır. Fakat bu şarkıyla da seçilmedi ve bundan sonra da Eurovision şarkı yarışmasına katılmadı.

Minik Serçe Sezen Aksu Kimdir?

SEZEN AKSU'NUN ESERLERİ

En fazla satan Türkçe albümler arasında elbette ki 1991 yılında yayınlanmış olan, ''Gülümse'' adlı albümü yer almaktadır. Bu şarkı birçok insan tarafından halen dinlenmektedir. Bunların yanı sıra eserleri şöyle:

Allah'a Ismarladık (1977)

Serçe (1978)

Ağlamak Güzeldir (1981)

Firuze (1982)

Sen Ağlama (1984)

Git (1986)

Sezen Aksu'88 (1988)

Sezen Aksu Söylüyor (1989)

Gülümse (1991)

Deli Kızın Türküsü (1993)

Işık Doğudan Yükselir (1995)

Düş Bahçeleri (1996)

Düğün ve Cenaze (1997)

Adı Bende Saklı(1998)

Deliveren (2000)

Şarkı Söylemek Lazım (2002)

Yaz Bitmeden (2003)

Bahane (2005)

Deniz Yıldızı (2008)

Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde (2009)

Öptüm (2011)

Biraz Pop Biraz Sezen (2017)

Minik Serçe Sezen Aksu Kimdir?

Minik Serçe Sezen Aksu Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sezen Aksu Türkiye Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title