Haberler
BBC

Dünya Kupası Tarihinde Taraftarları Şoke Eden 5 Sonuç

Hırvatistan Dünya Kupası finalinde, bir başka futbol devi Fransa'yı alt ederek, turnuvada yine tarih yazmayı umuyor.

Bu, turnuva başlarken pek kupa şansı tanınmayan, sadece dört milyon nüfusa sahip Hırvatistan'ın ikinci kez gruplardan çıktığı organizasyon.

Hırvatistan'ın kupayı alması, birçok önde gelen futbol ülkesinin turnuvanın ilk aşamalarında elendiği Rusya 2018'in ilk sürprizi de olmayacak.

Dünya Kupaları'nda daha önceki turnuvalarda da birçok sürpriz sonuç alınmış, şans tanınmayan ekipler futbol devlerini dize getirmişti.

İşte penaltılarla alınan sonuçlar hariç Dünya Kupası tarihindeki en büyük sürpriz sonuçlar.

5. Japonya 2-1 Kolombiya, 2018

FIFA sıralaması farkı : 45 (61'inci ve 16'ıncı)

İlk maç Rusya 2018'deki grup mücadelelerinden.

Kolombiya, Dünya Kupası'nın favori ekiplerinden biri olarak gösteriliyordu ancak daha ilk aşamada bazı talihsizlikler yaşadılar.

Maça, sakatlığı nedeniyle son Dünya Kupası'nın gol kralı James Rodriguez'den mahrum çıktılar. Daha üçüncü dakikada bir oyuncularının elle oynaması nedeniyle kırmızı kart görmesi yüzünden işler daha da kötüleşti.

Japonya penaltı vuruşuyla 1-0 öne geçti. Kolombiya ilk yarı bitmeden beraberlik golünü attı, ancak 10 kişiyle sonuna kadar tutunamadılar.

Japonya son 20 dakikada gelen golle zaferi kazandı.

Her iki takım da gruptan çıkmayı başardı ancak ikinci turda turnuvaya veda ettiler.

4. Gana 2-0 Çek Cumhuriyeti, 2006

FIFA sıralaması farkı : 46 (48'inci ve ikinci)

İlk kez Dünya Kupası'na katılan Çek Cumhuriyeti FIFA sıralamasında ikinciydi. Ancak ABD'yle oynadıkları açılış maçını kazanmalarına karşın, sıralamadaki bu yerlerini meşru kılacak bir futbol oynamadıladr.

Gana, maçın başlama düdüğünden sadece bir dakika sekiz saniye sonra ilk golü attı.

Çekler bunun ardından bir kaç gol şansı buldu. Ancak ikinci yarıda kendi kendini imha düğmesine basmış gibiydiler. Bir penaltı verdiler ve bir oyuncuları oyundan atıldı.

Gana penaltıyı kaçırdı, ancak maçın bitimine 10 dakika kala attıkları golle, Çek Cumhuriyeti'ne son 10 maçlarındaki ilk yenilgiyi tattırdılar.

Çek Cumhuriyeti, İtalya'yla oynadığı bir sonraki maçta da yenilip, gruptan çıkamadı.

Gana ise ikinci tura çıktı, ancak bu kez karşılarında Brezilya vardı ve 3-0 yenildiler.

3. Güney Kore 2-0 Almanya, 2018

FIFA sıralaması farkı : 56 (57'inci ve birinci)

Çoğu kişi Çek Cumhuriyeti'nin 2006'da FIFA sıralamasındaki ikinciliğini hak etmediğini düşünse de, Almanya Rusya 2018 başlarken hem bir önceki turnuvanın şampiyonu hem de Rusya'nın başlıca favorilerinden biriydi.

Ancak Güney Kore'nin, grup mücadelesindeki son maçına çıkarken iyimser olmak için nedenleri vardı.

Almanya ilk maçında Meksika'ya 1-0 yenilmiş ve İsveç'i çok zorlanarak, son dakika golüyle 2-1 yenmişlerdi.

Güney Kore gruptan çıkma şansını kaybetmişti ve sadece itibar için oynuyordu. Güney Kore savunması dalga dalga gelen Alman ataklarını savuşturmaya başardı ve uzatmalarda kornerden attıkları golle öne geçti. Maçın bitmesine saniyeler kala, Almanya'nın gruptan çıkmak için iki gole ihtiyacı vardı.

Güney Kore kalesine kalecileri de dahil tüm oyuncularıyla yüklenen Almanya, komik bir gol yedi.

Alman futbolcular aşağılanmış bir şekilde sahayı terk ederken, Güney Koreliler galibiyeti çılgınca kıtladı.

Rusya 2018, 1938'den bu yana Almanya'nın gruplardan çıkamadığı ilk turnuvaydı.

2. Nijerya 3-2 İspanya, 1998

FIFA sıralaması farkı : 59 (74'üncü ve 15'inci)

Büyük ölçüde daha birkaç ay önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid'in kadrosunu sahaya süren İspanya, Nijerya karşısında favoriydi.

İspanyollar ilk maçlarında iki kez öne geçti, ancak Süper Kartallar lakaplı Nijeryalı oyuncular beraberliği yakaladılar.

Nijerya son 15 dakikada, 30 metre uzaktan atılan mükemmel bir şutla üstünlüğü buldu.

İspanya ne bu maçta ne de turnuvanın geri kalanında bu şokun üstesinden gelemedi ve gruptan çıkamadı.

Nijerya grubu lider tamamlasa da, ikinci turda Danimarka'ya 4-1 yenilip, Dünya Kupası'na veda ettiler.

1. Güney Afrika v Fransa 2-1, 2010

FIFA sıralaması farkı: 74 (83'üncü ve dokuzuncu)

Fransa, Dünya Kupası tarihinde gruplardan çıkamayan ilk ev sahibi ekip olma yolundaki Güney Afrika karşısında kesin favoriydi.

Ancak Fransızlar, dört yıl önce İspanya, Brezilya ve Portekiz'i aşarak finale çıkan takımdan çok uzak bir görüntü sergiliyordu.

Bu son grup maçına ilk iki maçtaki beraberlik ve yenilgiyle moralsiz çıkmışlardı.

Güney Afrika ise taraftarlarını sevindirecek bir başarıya imza atmak istiyordu.

Fransa maça feci başladı ve ilk yarıda iki gol yediler ve bir de kırmızı kart gördüler.

Maç 2-1 bitti ve her iki takım da gruptan çıkamadı.

Fransa yaralarını sarmak üzere eve dönerken, Güney Afrikalı taraftarlar bir futbol devi karşısında kazandıkları zaferi kutladı.

BBC

Hırvatistan Almanya Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title