Haberler

Ankara 15 Temmuz Platformu'ndan Darbecilerin Yargılandığı Alanda Anma Etkinliği

Ankara 15 Temmuz Platformu'ndan darbecilerin yargılandığı alanda anma etkinliğiANKARA - Ankara 15 Temmuz Platformu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi.

Ankara 15 Temmuz Platformu'ndan darbecilerin yargılandığı alanda anma etkinliği

ANKARA - Ankara 15 Temmuz Platformu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi.

FETÖ'cü darbecilerin yargılandığı Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusü önünde düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Çok sayıda gazi ve şehit yakını ile platforma üye sendika vatandaşlarının katıldığı programda sık sık "millet burada FETÖ'cüler nerede", "Hani FETÖ hesap verecek" ve "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Ankara 15 Temmuz Platformu adına etkinlikte konuşma yapan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, platformun, yargılamaların başından bu yana nöbette olduğunu belirterek, 15 Temmuz'u unutturmamak için çok sayıda etkinlik yaptıklarını dile getirdi. Duruşmayı takip eden müşteki sayısının az olduğuna dikkat çeken Arslan, vatandaşlara duruşmaları takip etmeleri noktasında çağrıda bulundu. Arslan, "Hangi duruşmaya katılmışsak ne yazık ki sanık avukatlarından, sanık yakınlarından daha az durumdayız. Buradan herkese bu duruşmalar bitene kadar salonlardan çıkmama konusunda bir kez daha çağrı yapıyorum" dedi.

FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Arslan, "Ama bu hainlerin önemli bir bölümünün yurt dışında, bir bölümününde ülkemizde faaliyet gösterdiklerini biliyoruz. Bunlara yönelik devletimiz, daha etkin, daha sonuç almaya yönelik yeni çalışmalar başlatmalıdır" diye konuştu.

"FETÖ'nün arkasındaki güçlere karşı da mücadele yapılmalı"

Arslan, uluslararası planda Türkiye'ye karşı büyük bir algı operasyonunun yürütüldüğüne değinerek, "Ne yazık ki Kapıkule'nin dışına çıktığımız zaman karşımıza Türkiye Cumhuriyetinin kurumları değil, bu hain FETÖ'nün kurumları çıkıyor. Onun için bu devlet sadece bu ülkede değil bütün dünyada FETÖ ile mücadeleyi daha etkin yapmak durumunda. Biliyoruz ki NATO, ABD, AB ve diğer onun taşeronları bu darbenin arkasındaki güçlerdir. Dolayısıyla mücadelemizi sadece Türkiye'deki taşeron FETÖ ile değil onun arkasındaki güçlere karşı da yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tüm millet olarak engellendiğini belirterek, FETÖ'cülere karşı yürütülen mücadelenin aralıksız devam edeceğini söyledi. Bir ve beraber olunduğu müddetçe hiçbir darbe girişimine geçit verilmeyeceğini kaydeden Tuna, 15 Temmuz'u unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.

"15 Temmuz'da bu ülkeyi hainlere geçilmez kıldılar"

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümüne gelindiğini dile getirerek, "Bu topraklarda çok büyük ihanetler, alçaklıklar yaşanmıştır. Ama bu FETÖ alçaklığı gibi bir alçaklık bin yıllık tarihimizde bu topraklarda yaşanmamıştır. Bu büyük organizasyon çok şükür 15 Temmuz gecesi milletimizin o imanlı göğsünde yok olup gitti. Milletimiz o gün tanklara, uçaklara karşı koyarak o gün vatanını savundu. Nasıl Çanakkale'de vatanını savunduysa aynı şekilde 15 Temmuz'da da bu ülkeyi hainler için geçilmez kılmıştır. Şimdi o hainler teker teker hesap veriyor. Ama onların ağa babaları hepsi yurt dışına kaçtılar, kendilerini besleyen o ülkelere sığındılar. Oralarda Türkiye aleyhine çalışmalarını sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.

"Bu milletin imanını hesap edemediler"

Bu topraklarda ayakta kalabilmek için güçlü olmak gerektiğine dikkat çeken İşler, "Türkiye son 16 yıldır güçlendi, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başladı. Bunun hesabını görmek için önce 17-25 Aralık'ı yaptılar, başaramadılar. Sonra 7 Haziran seçimleri üzerinden terör örgütlerini üzerimize saldılar, yine başaramadılar. En son 15 Temmuz'da tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla üzerimize geldiler, yine başaramadılar. Çünkü onlar bir şeyi hesap edemediler. O da bu milletin imanıydı" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'cüler hakettikleri cezayı alana kadar nöbetimiz devam edecek"

Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü ve Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır ise Ankara 15 Temmuz Platformu'nun 22 Mayıs 2017'de sivil inisiyatifini temsilen FETÖ davalarını takip etmek, şehit aileleri ve gazileri duruşma salonlarında yalnız bırakmamak ve 15 Temmuz direniş ve diriliş ruhunu canlı ve diri tutmak için 42 STK tarafından kurulduğunu anımsattı. Platforma üye STK sayısının bugün 90'a ulaştığını dile getiren Kır, "Platformumuz 12 Haziran 2017 gününden itibaren Sincan Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonlarında HAK-İŞ ile başlattığı nöbet görevini her gün platform üyesi bir STK tarafından aralıksız sürdürmekte olup, FETÖ davaları sonlanıncaya, hainler hak ettikleri cezayı alıncaya kadar da bu görevi sürdürme azim ve kararlılığı içindedir. Ankara 15 Temmuz Platformu olarak ifa ettiğimiz bu görev sıradan bir formaliteyi yerine getirme olayı değildir. Şehitlerimize ve onların emanetine sahip çıkma, bu vatana, bu millete ihanet eden iç ve dış düşmanlara karşı vatanımızın, milletimizin, devletimizin, bayrağımızın sahipsiz olmadığını gösterme olayıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ankara Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
title