Haberler

Rabbim O Haini Bugünlere Kadar Yaşattı Ama Artık Yok"

Irak'ın kuzeyinde 27 Kasım 1998'deki operasyon esnasında Skorsky tipi jandarma helikopterinin PKK terör örgütü mensupları tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Gaziantepli piyade uzman çavuş Mustafa Duman'ın ailesi, saldırının faili terörist Sefer Açar'ın etkisiz hale getirilmesiyle...

Irak'ın kuzeyinde 27 Kasım 1998'deki operasyon esnasında Skorsky tipi jandarma helikopterinin PKK terör örgütü mensupları tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Gaziantepli piyade uzman çavuş Mustafa Duman'ın ailesi, saldırının faili terörist Sefer Açar'ın etkisiz hale getirilmesiyle sevinç yaşadı.

Şehidin 72 yaşındaki annesi Elif Leyla Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman devlete inandıklarını ve güvendiklerini söyledi.

Bugüne kadar hükümetin ve devletin arkasında olduklarını belirten Duman, "Kimse yokken Rabbim vardı, ona güvenip sığındık. Şükürler olsun o da hakkından geldi." dedi.

Duman, her zaman "vatan sağ olsun" dediklerini dile getirerek, "Gururlu ve sevinçliyiz. Şükürler olsun 2 oğlu büyüyüp yetişti. Babaanne diye yanıma gelip, halimi hatırımı soruyorlar. Ben oğlumu unutmuyorum, her an yanımda." diye konuştu.

Oğlu ve beraberindekilerin şehit edildiği saldırının failinin etkisiz hale getirildiği haberini sevinçle karşıladığını anlatan Duman, şöyle konuştu:

"Rabbim o haini bugünlere kadar yaşattı ama artık yok. Şimdi oğlumun arkasından torunlarım geliyor. Torunuma 'babanın mesleğini niye seçtin' dedim. 'Babaanne ben bu elbisenin içerisinde öleceğim' dedi. Teğmenliği okuyor. Büyüdüler şükür. Benim şehidimin oğlu teğmen oluyor, Ankara'da okuyor. Kızımın 2 oğlu uzman çavuş, bir torunum daha başvuracak şimdi. Gidiyorlar, durduramıyoruz. 'Dayımız nerede şehit olduysa oraya gitmeye mecburuz' diyorlar. Durduramıyoruz gençleri. Rabbim o gençlerimizi, iyi niyetleri olan hepsini korusun, kötü niyetlileri de ıslah etsin."

Oğlunun evlendiği dönemdeki anılarını aktaran acılı anne, "Bizim işimiz belli olmaz, kefenimiz yanımızda geziyoruz. Düğünümüzü yapalım belki bir oğlum olur, arkamdan gelir" dediğini anımsattı.

"Kime maşalık yapıyorsunuz?"

Evinin dış cephesini Türk bayrağı renklerine boyayıp çevresine ay-yıldız ve Osmanlı tuğrası resmeden şehidin eniştesi Süleyman Duman da Allah'ın her canlıya yaşaması için belli bir ömür verdiğini ancak bazılarının bu ömrü art niyetli kullanarak heba ettiğini söyledi.

Terör örgütü mensuplarının da bunlardan olduğunu ifade eden Duman, "Geçen gün etkisiz hale getirilen bu terörist, ebediyete giden üsteğmenimizin cebinden o parayı alırken ne hissetti acaba? Kendisiyle gurur mu duydu? Kurttan kurt doğar, aslandan aslan doğar. Hiç karamsar olmayalım, şehit verebileceğimiz 3 aslanımız daha geliyor." diye konuştu.

Duman, terör örgütü mensuplarına da şöyle seslendi:

"PKK'nın köpekleri şunu iyi duysunlar, benim 2 oğlum uzman çavuş. Şehidimizin oğlu da şu an teğmen olmak için eğitimini sürdürüyor. Siz de biraz haysiyet şeref varsa insan gibi teslim olun. Siz de can taşıyorsunuz. Can kaybına vesile olmayın, anne babanızı düşünün, kime maşalık yapıyorsunuz? Devletimizin şefkatli kollarına gelin, teslim olun. Bu çocuklar büyümez mi sandınız? Evet büyüdüler, arkamızda aslan gibi geldiler. Daha arkasından gelecek olanlar da var. Akıllı olun, devletin şefkatli kollarına sığının."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvendiklerini ve ülkedeki sorunları çözebileceğine kanaat getirdiklerini kaydeden Duman Türkiye'nin daha iyi günlere geleceğine inandığını belirtti.

Olayın geçmişi

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Koçyiğit köyü bölgesinde, 28 Haziran'da Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 10 teröristten birinin, "Aranan Teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer alan terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Garzan eyaleti sorumlusu Sefer Açar (Welat Gever) olduğunun tespit edildiği duyurulmuştu.

Açar'ın, 27 Kasım 1998'de Irak'ın kuzeyinde operasyon esnasında Sikorsky tipi jandarma helikopterinin PKK terör örgütü mensupları tarafından düşürülmesi sonucu aralarında piyade uzman çavuş Mustafa Duman'ın da yer aldığı 15 şehit verilen terör saldırısının faili olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title