Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Erdoğan, mesajında, Türk tarihinin en alçak ihanet girişimlerinden birine sahne olan 15-16 Temmuz gecesinin Türkiye için hem bir utanç hem de bir gurur gecesi olduğunu aktardı.

Türk milletinin şerefli ordusunun saflarında gizlenmiş birtakım hainlerin, bağımsızlık mücadelesinin sembolü, millet iradesinin tecelligahı Gazi Meclisi bombaladığını, ülkenin çeşitli yerlerinde sivillerin üzerine mermi ve bomba yağdırdığını, Polis Özel Harekata karşı vahşi bir katliamı gözlerini kırpmadan gerçekleştirdiğini, Cumhurbaşkanına karşı suikast girişiminde bulunulduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"O utanç gecesi aynı zamanda bir gurur gecesiydi, hadisenin bir darbe girişimi olduğunu anlayan yurttaşlar sokağa çıkmış, tankların önünde durmuş ve ihanet planına meydan okumuştu. Polisimizin ve ordumuzun büyük kısmı bu hain girişimin akamete uğraması için elinden geleni yapmış, ertesi sabaha ulaşıldığında onları rezillikleri ve müptezellikleri ile teşhir ederek hain girişimi bastırmışlardır."

Hain darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadelenin öneminin altını çizen Erdoğan, darbe girişimini gerçekleştirenleri ve destek verenleri lanetledi.

İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ise, vatan hainlerinin kalkışmasıyla yapılan darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine meydanlara inerek, canlarıyla ve mallarıyla hainlerin yoluna çıkan milletin ortak mücadeleci iradesi ve devletin tüm kurumlarının kararlılığı ile başarısız olduğunu vurguladı.

15 Temmuz tarihinin Türk demokrasi tarihine kazınacak bir demokrasi zaferi olduğuna işaret eden Karaduman, şöyle devam etti:

"Vatan hainlerinin kalkışması ile yapılan darbe teşebbüsü sonrası ırk, dil, din, mezhep ve siyaset ayırımı yapmadan demokrasimize sahip çıkan aziz milletimiz, Gaziantepli hemşehrilerimiz sokaklara, meydanlara inerek, namlulara, tanklara, helikopterlere, uçaklara karşı bir kez daha istiklali ve istikbali için destani bir mücadele vermiştir. Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir."

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Politika Güncel Haberler

title