Haberler

Aşırı Sağcı Robinson'a Destek Gösterisi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, İslam karşıtı aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) hapis cezasına çarptırılan eski başkanı Tommy Robinson'un serbes bırakılması için gösteri düzenlendi.

Hakkında yayın yasağı bulunan bir davada sanıkların kimliklerini ifşa ettiği için mayıs ayında hapse mahkum edilen aşırı sağcı İngiliz aktivist Robinson'ın serbest bırakılması için başkentte geniş katılımlı bir gösteri yapıldı.

Gösteri için ülkenin farklı bölgelerinden başkente gelen her yaştan katılımcı, başbakanlık ile bazı bakanlıkların bulunduğu Whitehall Caddesi'nde toplandı. Göstericiler burada Robinson'a destek sloganları atarken, taşıdıkları İslam karşıtı pankart ve dövizler dikkati çekti.

Eylem boyunca göstericiler ellerinde "Tommy'e özgürlük", "Yumuşak değil sert Brexit istiyoruz" ve "İfade özgürlüğü doğal bir haktır" yazılı pankartlar tutarken, "Tommy'nin serbest kalmasını istiyoruz", "Tommy evine dönsün" ve "Buralar kimin sokakları? Bizim sokaklarımız!" şeklinde sloganlar attı.

Meşalelerin de yakıldığı gösteride bazı katılımcıların ABD Başkanı Donald Trump maskesi taktığı ve ABD bayrağı taşıdıkları görüldü.

Eylemde yapılan çağrılarda İngiliz hükümetine Robinson'un serbest bırakılması, Trump yönetimine de Robinson'a destek çıkması yönünde talepler iletildi.

Gösteride yapılan konuşmalarda Robinson'un hapishanede ölüm tehditleri aldığı belirtildi.

Öte yandan gösterinin yakınında, "Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk" adlı sivil toplum hareketi tarafından da karşı gösteri düzenledi.

Polis, çok sayıda kişinin destek verdiği karşı gösteri ile aşırı sağcılar arasında geniş bir tampon alan oluşturdu.

13 ay hapis cezası

Mahkemeyi etkileme ve mahkemeye saygısızlıktan 13 ay hapis cezası verilen Robinson, uyuşturucu ticareti, cinsel taciz ve tehdit suçlamaları ile yargılanan azınlık mensubu sanıkların ismini açıklamıştı.

Gerçek adı Stephen Yaxley-Lennon olan Tommy Robinson bir dönem EDL'nin başkanlığını yaptı. Robinson, İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA'nın İngiltere şubesinin kurucuları arasında da yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title