Haberler

Ünye'deki Şiddetli Yağış

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Aldığımız tedbirler, alt yapı ve ıslah çalışmaları neticesinde önemli bir felaketin tabiri caizse eşiğinden döndük." dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Aldığımız tedbirler, alt yapı ve ıslah çalışmaları neticesinde önemli bir felaketin tabiri caizse eşiğinden döndük." dedi.

Başkan Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı ve Belediye Başkan yardımcılarıyla birlikte, ilçede 14 Temmuz Cumartesi akşam 21.00 - 02.00 saatleri arasında 5 saat etkili olan sağanak yağışın ardından inceleme yaptı.

Liseler Mahallesi'ndeki incelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Çamyar, Ordu Meteoroloji İl Müdürlüğünden aldıkları verilere göre Ünye'ye metrekareye 151 kilogram yağışın düştüğünü söyledi.

Çamyar, yağışın meydana gelebileceği bilgisi üzerine tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini ve müdahale için hazır beklettiklerini belirterek, "Özellikle kent merkezinde oluşabilecek su birikintilerine karşın gerekli tedbirler alınmış, mazgalların sürekli açık tutulmasına dikkat edilmiştir. Gerekli durumlarda ise özellikle sahil yolunda araç geçişlerin sağlıklı yapılabilmesi için bazı bölümlerde kaldırımlar kırılarak suyun denizle buluşması sağlanmıştır." diye konuştu.

Son yılların en büyük yağışlarından birinin yaşandığını ifade eden Çamyar, şunları kaydetti:

"Yağışın başladığı ilk andan itibaren Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı 58 iş makinesi ve araç ile 66 personel tüm gece boyunca sıkıntılı bölgelere müdahale etmiştir. Sabah itibariyle 58 iş makinesi ve 206 personelimiz sahadadır. Başta ben olmak üzere başkan yardımcılarım, birim müdürlerim ve tüm personelimiz gece boyunca Ünye'mizin tüm riskli bölgelerinde sabahın ilk saatlerine kadar incelemede bulunarak bu alanlara müdahale ettik. Yine yağışa bağlı mücadele noktasında Fatsa, Akkuş ve Terme belediyelerinden gerekli iş makinesi takviyesi de sağlanmıştır. Aldığımız tedbirler, alt yapı ve ıslah çalışmaları neticesinde önemli bir felaketin tabiri caizse eşiğinden döndük. Ünye'mizde devam eden ıslah ve alt yapı çalışmaları ile ileride bu tür afetlerin artık tehdit olmayacağını açık bir şekilde söylemek isterim."

Çamyar, alınan tedbirlere rağmen özellikle meyilli alanlarda, ilçe genelinde bazı mahallelerde yol bozulmaları ve göçükler meydana geldiğini, zarar gören bu bölgelerde hasar tespit ve yapım işlemlerine başlandığını, münferit bazı ev ve iş yerlerinde meydana gelen kısmi su baskınlarda da hasar tespit çalışmalarının yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çamyar Ünye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title