Haberler

Burdur'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü

BURDUR'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi açılırken, şehit kabirleri ziyaret edilerek, dua edildi.

Burdur'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisi açıldı. Cumhuriyet Parkı'ndaki serginin açılışına Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Hasan Şıldak, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında pek çok ilimizde olduğu gibi ilimizde de o günün ruhunu yaşatacak ve bizlere hiç unutturmayacak karelerin yer aldığı bir fotoğraf sergisi gerçekleştiriyoruz. Çok anlamlı, hepimizin çok dersler çıkarması gereken bir gün" dedi.

Vali Şıldak, sergiyi 15 Temmuz günü darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve daha sonra Terzi'nin korumaları tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in ablası Elif Serin ve Özel Harekat Dairesi'ne yapılan saldırıda şehit olan Burdurlu Özel Harekat Polisi Akif Altay'ın annesi Fadime Altay ile birlikte açtı. Daha sonra 15 Temmuz'u anlatan 32 fotoğrafın bulunduğu sergi katılımcılar tarafından gezildi.

Serginin ardından Vali Şıldak ve beraberindekiler Çeltikçi ilçesine bağlı Güvenli köyüne giderek 1997 yılında Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Ali Yıldırım'ın ailesini ziyaret etti. Yıldırım'ın evinde Kuran okunması ve dua edilmesinden sonra 15 Temmuz günü Özel Harekat Dairesi'ne yapılan saldırıda şehit olan Burdurlu Özel Harekat Polis Memuru Akif Altay'ın kabrine karanfil bırakıldı. Kuran okundu ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi. Ardından da Ali Yıldırım'ın kabri ziyaret edilerek dua edildi.

Etkinlikler kapsamında Burdur Ulu Cami'de mevlit ve Kuran okunarak şehitler için dua edildi. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title