Haberler

Muğla Bodrum'da Korkutan Yangın

Bodrum'da korkutan yangın (2)

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, yol kenarında başlayan ve kısa sürede büyüyerek makilik ve tarım arazilerine de sıçrayıp, yakındaki sitelerin bahçelerine kadar giren alevler korkuttu. 6 siteyi tehdit eden alevler nedeniyle 30 kadar ev boşaltılırken fenalaşan 4 kişiye olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarda tedavi edildi. Alevler havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınırken ilk belirlemelere göre 15 hektar makilik ve 5 hektar da tarım arazisi zarar gördü.

Bodrum'un Ortakent-Yahşi Mahallesi'ni Akyarlar Mahallesi'ne bağlayan karayolu kenarında bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgedeki saatteki hızı 50 kilometreyi bulan şiddetli rüzgarla alevler, kısa sürede önce yakındaki makilik ile tarım alanlarına ardından da 6 sitenin bulunduğu Camel Beach Mevkisi'ne ulaştı. Alevler bazı evlerin bahçelerine kadar girerken bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme helikopkeri, 1 söndürme uçağı, 6 arazöz, çok sayıda orman işçisi, 8 itfaiye aracı, bölgedeki özel firmaların yangın söndürme ekipleri ve 10 AKUT gönüllüsü sevk edildi.

EVCİL HAYVANLARINI ALIP, EVLERİNİ BOŞALTTILAR

Alevlerin bahçelere yoğun olarak girdiği Eczacılar Tatil Sitesi'nde büyük panik yaşandı. Evlerindeki eşyalarını otomobillerine yükleyip, kuş ve köpek gibi evcil hayvanlarını yanlarına alan tatil sitesi sakinleri, evlerini boşalttı. Sitedeki yaklaşık 30 ev boşaltılırken, tatilciler telaşla evlerini kurtarabilmek için telefonda ulaşabildikleri yerlerden yardım istedi. Kimi site sakinleri ise gözyaşları içinde kovalarla ve bahçe hortumları ile alevlere müdahale etmeye çalıştı.

Ankara'dan tatile gelen emekli eczacı Elif Tanburacı (53) Ufacık bir yangında, alevler hemen büyüdü. Anında yetkilileri aradık. Yangın başladıktan 1 saat kadar sonra alevler sitenin içine girdi. Halen müdahale eden yok. Yapılan müdahaleler de yanlış yerde. Çıldırmak üzereyiz, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

YANGIN YOL KENARINDAN BAŞLADI

Otomobiliyle geçerken alevleri fark ettiğini belirten 28 yaşındaki otel çalışanı Kamil Eroğlu ise "Alevler yolun kenarındaydı. Muhtemelen atılan bir sigara izmariti yangına sebebiyet vermiş olabilir. İtfaiye ve orman ekipleri gelene kadar alevler çok hızlı şekilde büyüdü" diye konuştu. Bodrum- Akyarlar Karayolu yangın nedeniyle 2 saat süreyle tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Alevler ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alınırken ilk belirlemelere göre 15 hektar makilik ve 5 hektar da tarım arazisi zarar gördü. Yangınla ilgili soruşturma başlatan polis, çıkış nedenin araştırıldığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title