Haberler

Antalya'da 'Milli Birlik Yürüyüşü'

ANTALYA'da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 'Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Vali Münir Karalğlu, "Kimse yanılgıya kapılmasın mücadele bitmiş değil. Hala emniyetimiz, jandarmamız, adliyemiz, devletimiz bu hain terör örgütünün devlet içinde kalan kalıntılarını temizlemek üzere çalışmalara devam ediyoruz" dedi.

Konyaaltı Varyant'taki seyir terasından akşam saatlerinde bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, tedbir amacıyla kalabalığın yer aldığı güzergaha giden yollara araç girişini kamyonlarla kapattı. Mehter takımı öncülüğündeki yürüyüş sonunda Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz Anı Defteri'ni imzaladı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alanda toplandı. Meydandaki etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dua okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Vali Münir Karaloğlu, milletin sadakası, kurban parası, zekası ve gayretiyle milleti kandırarak 40 yıl boyunca devletin kurumlarını kısmen ele geçirip, orduya sızmış, üniforma giymiş teröristlerin 15 Temmuz'da çok kötü şeyler yaşattığını söyledi. 16 Temmuz'dan itibaren devletin bütün kurumlarından teröristlerin arındırılacağının söylendiğini vurgulayan Karaloğlu, "Mücadelemiz devam ediyor, bitmiş değil. Kimse yanılgıya kapılmasın mücadele bitmiş değil. Hala emniyetimiz, jandarmamız, adliyemiz, devletimiz bu hain terör örgütünün devlet içinde kalan kalıntılarını temizlemek üzere çalışmalara devam ediyoruz. Şu ana kadar Antalya'da 2 bin 325 kişi FETÖ dolayısıyla mahkemeler tarafından tutuklandı. 43 şirkete mahkemelerimiz kayyum atanmasına, TMSF'ye devredilmesine karar verdi ama hala emniyet, jandarma, adliye çalışmaya devam ediyor" dedi.

FETÖ'nün gizli evlerinin varlığından bahseden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Hala örgütün gaybubet evleri var. Onlarla mücadelemiz devam ediyor. Yurt dışına kaçanlar var. 15 Temmuz'dan önce durumu fark edip Antalya'daki üst düzey FETÖ'cü teröristler Antalya'yı da Türkiye'yi de terk etmişler. Devletimiz sadece Türkiye'de değil yurt dışında da hangi ülkede FETÖ'cü terörist varsa onların ensesinden tutup Türkiye'ye getiriyor. Hiç merak etmeyin şu anda kaçak gibi gözükenler devletimiz dünyanın neresinde olursa olsun başta örgütün başı FETÖ olmak üzere tamamını ülkeye getirip, adalete teslim edeceğiz."

Türk milletinin birlik ve beraberliğini muhafaza ettiği sürece içerde ve dışarıdan zarar görmeyeceğini vurgulayan Karaloğlu, 'kontrollü darbe' söylemini eleştirdi. Bu söylemin yurt dışına kaçan FETÖ'cüler tarafından sosyal medya aracılığıyla yayıldığını anlatan Karaloğlu, "Siz ölümün kontrollüsünü gördünüz mü? 65 tonluk tankın altına kontrollü yatabilecek kahraman gördünüz mü? Vatanını yabancı gizli servise satan hainler başaramayınca, milletin kafasını bulandırmak için kontrollü darbe dedi. Maalesef buna yurt içinden katılanlar oldu. Bu kontrollü falan değil. Bu 251 şehidimizin kanı 2 bin 194 gazimizin ve milletimizin kahramanlarıyla durdurduğu milletimizi bölmeye, hatta iç savaşa sürükleyen kalkışmaydı" diye konuştu.

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, "15 Temmuz'u unutursak, unutturursak bu hainler bir yerden türer. Aynı şeyi yapmaya çalışırlar. Eğer biz 15 Temmuz'u unutursak emin olun 15 Temmuzlar tekrar eder. Onun için 15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız. Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda bunu dosta düşmana tekrar gösterdik" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, iki yıl önce FETÖ'cülerin darbe girişiminin ardından Antalya'da binlerce vatandaşla meydanlarda iki aya yakın demokrasi nöbeti tuttuklarını anlattı. Demokrasi nöbetinde meydanları boş bırakmayan vatandaşların aynı coşkuyu bugün de devam ettirdiğini anlatan Türel, "Bu birlik beraberliğimiz hiç bozulmasın. Birlik içinde el ele verdik mi kimsenin bizi önümüzde duramayacağını, sizler bütün dünyaya gösterdiniz" dedi. Vatan, millet için iki yıl önce gözünü bile kırpmadan canını feda eden şehitler ile gazileri anmak için bir araya gelindiğini dile getiren Türel, 15 Temmuz 2016'da ülke tarihinin en büyük ihanetlerinden birine maruz kalındığını söyledi. Türel, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini vurguladı.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da, hain darbe girişiminin ülkeye sağladığı tek faydanın Türk milletini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title