Haberler

Dünya Kupasında İkinci Olan Hırvatistan, Buruk Bir Sevinç Yaşadı

Güncelleme:

Hırvatistan'ın 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya 4-2 yenilerek ikinciliği elde etmesi, ülke genelinde hüzünlü kutlamalara sahne oldu.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası finalinde oynayan Hırvatistan, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda Fransa'ya 4-2 yenilerek gümüş madalyaya ulaştı.

Dünya Kupası final maçını Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Ban Jelacic Meydanı'nda kurulan dev ekranlardan takip eden binlerce taraftar, ülke futbolu için "tarihi zafer" şeklinde nitelendirilen ikinciliği buruk bir sevinçle karşıladı.

BAYRAK VE MARŞLARLA DESTEK VERDİLER

Başkentteki meydanda toplanan Hırvat taraftarlar, ellerinde Hırvatistan bayrakları ve tezahüratlar eşliğinde milli takımlarına destek verdi.

Başkentin yanı sıra Hırvatistan'ın sahil şehirleri Dubrovnik, Split, Zadar ve Rijeka'da da binlerce taraftar tarihlerinde ilk kez dünya ikincisi olan takımlarının zaferini buruk bir şekilde kutladı.

BOSNA HERSEK'TEKİ HIRVATLAR DA SEVİNDİ

Hırvatistan'ın yanı sıra Bosna Hersek'te yaşayan Hırvatlar da takımlarının dünya ikinciliği elde etmesini hüzünlü bir sevinçle karşıladı.

Balkan ülkelerinden Hırvatistan, daha önce 1998 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncülük başarısı elde etmişti.

Kaynak: AA / Spor

2018 Dünya Kupası Hırvatistan Zagreb Fransa Spor Haberler

500

Yorumlar (11)

HIRBO:

HIRVATLAR BURAYA KADAR PENALTILARLA TOPAL ÖRDEK GİBİ GELDİ KUPAYI HAKEDEN FRANSA KAZANDI

2
4
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

YAPMAYIN YAHU SİZDE GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONUSUNUZ , EN AZ SİZLERDE SEVİLDİNİZ , BİR ÇOK İNSANIN GÖNLÜNDE YER EDİNDİNİZ. GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU ASIL SİZSİNİZ .

4
0
yanıtYanıtla
Arda:

Hirvatlar Finale yolunda Rusya Izlanda Nijerya Danimarka gibi gücsüz takimlara karsi ya uzatmalarda yada penaltilarda gecip geldiler Fransa zaten bu turnuva boyu savunma yapip kontra atak oyunuyla buraya kadar geldi yane hirvatlar üstün gibi gözükse bile bu fransanin taktiyidi zaten 4 tane gol atilar adamlar bir ikisi sansa deseniz hirvatlarinda biri sans veya kaleci hatasi desek ginede fransizlar kötü oynayip 4 gol atiyorsa birde iyi oynasa 10 mu atacak bence 4 gol ata bilen hak etmisdir sampiyon olmayi ve 4 gol yiyende buraya kadar geldiyine sevinsin aslinda belcika sampiyon olmalidi cünkü turnuvanin en iyi takimi onlardi

2
0
yanıtYanıtla
123:

Golün biri penaltı zaten bedavadan gol.

yanıt0
yanıt1
TEBRİKLER:

DARISI BİZİM BAŞIMIZA BİZDE BİRGÜN FİNAL OYNARIZ İNŞALLAH, gerçekten futboldan anlayan bir profesoyel kadrolar başa geçerse liyakat olursa siyasiler karışmazsa başarı kendiliğinden gelir

1
1
yanıtYanıtla
metin:

Finali kazanmak gerçekten çok zor 3 kere yarı final 2 kere final oynarsın sonra kupayı alırsın Dünya şampiyonluğu 4 senede bi kere yani 10 12 seneni alır 1 şampiyonluk öyle kolay değil Adama yedirtmezler

1
0
yanıtYanıtla
Sahin:

Grup maçlarında kök sürdürdüğümüz bir kere yenip bir kere berabere kaldığınız Hırvatistan dünya ikincisi oluyor Biz turnuvada yokuz

1
0
yanıtYanıtla
Agrili kaya bodrum ortakent:

Türkiye kacinci oldu Bu turnovada ??????

0
0
yanıtYanıtla
Torinolu:

He He

0
0
yanıtYanıtla
Ümit:

Hirvatlari destekmedim tün turnuva boyunca.Fransadan daha üstün oynqmalarina ragmen heyecanlarinin kurbani oldular.Fransizlar daha bir şut bir korner kullanamadan Hirvatlarin hediyesiyle 2 gol öne gectiler.ozaman kadar Hirvatlarin 7 şutu 3 korneri bulunuyordu.Birazda sans olacak

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title