Haberler

Emet, 15 Temmuz'da Tek Yürek Oldu

Kütahya'nın Emet İlçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Cevizdere Şehitliği ziyaret edildi ve ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Koca, Kurum amirleri ve daire müdürlerinin kurtuluş savaşının en önemli cephelerinden olan Cevizdere şehitliğini ziyaret etmesi ve burada şehitler için, ilçe Müftüsü İsmail Temur'un duasıyla başladı. Daha sonra Emet Merkez Babuk Bey Camiinde öğle namazı öncesi şehitlerimiz için Kur'an okunarak hatim duası yapıldı.Emet Belediyesi tarafından halka helva ikramı yapıldı.

Saat 19.30 da çok sayıda vatandaşın katıldığı "Milli birilik yürüyüşü" yapıldı. Hükümmet konağı önünden başlayan yürüyüş, Kaynarca,Tahsin ince caddesi, Gülten Dayıoğlu kütüphanesi istikametinden Hükümet binası önünde sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Emet Kaymakamlığı tarafından halka etli pilav dağıtıldı. Emet Müftülüğü Hafızlarınca Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile meydandaki vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Programda Belediye Baskanı Mustafa Koca ve Kaymakam Hasan Çiçek 15 Temmuz hain darbe planını kınayan birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından meydanda kurulan sinevizyon ekranda 15 temmuz belgeseli sunumu yapıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusa seslenişi naklen yayınlanarak vatandaşlara izletildi.

Programda Emet Belediyesi tarafından lokma ikramı yapıldı. Daha sonra meydanda radyo ve televizyon sanatçısı Hasan Özal, ezgi ve kahramanlık türkülerini seslendirdi. (YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

title