Haberler

Eski Vergi Dairesi Müze Oluyor

Güncelleme:

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'ne devredilerek, Bursa Kent Müzesi'ne tahsis edilen eski vergi dairesi binasında sürdürülen tadilat ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Aktaş, tarihi binanın giriş katının yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapımı 1926 yılında tamamlanan, uzun süre vergi dairesi olarak kullanılan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Bursa Kent Müzesi'nin kullanıma sunulan tarihi binada sürdürülen onarım çalışmalarını inceledi. Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'nın sahip olduğu değerler nedeniyle haklı olarak 'Yaşayan Müze Şehir' adını aldığını belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tarihsel kronolojinin Bursa'ya sağladığı avantajlar değerlendirilerek birçok alanda müze kurulduğunu kaydetti. Sırasıyla 2003 yılında Hünkar Köşkü, 2004 yılında Bursa Kent, 2007 yılında Karagöz, 2011 yılında Merinos Tekstil Sanayi, 2012 yılında Merinos Enerji, 2014 yılında Bursa Göç Tarihi, 2015 yılında Aktopraklık Höyük Arkeopark, 2016 yılında Bursa Vakıf Kültürü, 2017 yılında Bıçak ve 2018 yılında da Yaşam Kültürü Müzesi ve Sağlık Tarihi müzelerinin hizmete alındığını belirten Başkan Alinur Aktaş, "Bir toplumun ya da kentin hafızası konumundaki müzeler, kentin tüm yaşanmışlığını bünyesinde barındırır. Şehrin geçmişiyle alakalı hikayeler içerir. Günümüz şartlarında birçok şey değişse de anılar, hatıralar ve şehrin geçmişi değişmez. Bu hikayenin içinde hepimizin bir parçası var. Dolayısıyla müzeler, geçmiş ile geleceği buluşturan önemli alanlardır. Ben bu hizmetlerde emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

TEŞHİR ALANI VE TÜR GENİŞLEYECEK

2004 yılında hizmete açılan Bursa Kent Müzesi'nin ciddi miktarda sergi ürününe sahip olduğunu, şu ana kadar buraya 9500 parça bağışın yapıldığını söyleyen Başkan Aktaş, ilave edilen binayla birlikte teşhir alanı ve türünün genişleyeceğini ifade etti. Başkan Aktaş, "Bu ürünlerin hepsini aynı anda sergilemek mümkün olmuyor. İçinde bulunduğumuz alan eski vergi dairesi. Şimdilik bu alanın giriş katını geçici ve kalıcı sergiler için kullanacağız. Bir yandan da binanın restorasyon çalışmalarını sürdüreceğiz. Çalışmalar tamamlandığı zaman binanın bütün alanlarını kullanarak, inşallah Bursa'ya yeni bir müze daha kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Başkan Aktaş, ayrıca binanın tahsisi nedeniyle önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile yine önceki dönem Maliye Bakanı Naci Ağbal'a teşekkür etti. İncelemenin ardından Bursa Kent Müzesi'ni de gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müze personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title